Двама полицейски служители от Варна са задържани обвинени за поискан

...
Двама полицейски служители от Варна са задържани обвинени за поискан
Коментари Харесай

Задържаха с подкуп катаджии от Варна

Двама полицейски чиновници от Варна са арестувани упрекнати за пожелан и признат от тях рушвет чрез изнудване и корист със служебно състояние, оповестяват от прокуратурата във Варна.

46-годишният Д.А. и 51-годишният З.Н. са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия случая прокурор. Предстои в съда да бъдат импортирани претенции за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на двамата служители на реда.

Те са арестувани при профилирана интервенция на дирекция „ Вътрешна сигурност “ на Министерство на вътрешните работи на 26 февруари 2024 година.

Разследването против тях е открило, че при осъществяване на своите отговорности двамата са злоупотребили със служебното си състояние и са поискали и приели рушвет в размер на 100 лв. от лидер, спрян за инспекция.

Мъжът е бил подведен, че се движи с превишена скорост, за което може да бъде санкциониран със забележителна сума.

В хода на работата по случая станало ясно, че втори лидер е изнуден по същата скица и от него е признат неследващ се подарък в размер на 50 лв..

Работата по документиране и доказване на закононарушението продължава и все още под управлението и надзора на Окръжна прокуратура – Варна.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР