Двама педофили, примамвали жертвите си в социалните мрежи, са задържани

...
Двама педофили, примамвали жертвите си в социалните мрежи, са задържани
Коментари Харесай

Двама педофили, примамвали жертвите си в социалните мрежи, са задържани в Кюстендил

Двама педофили, примамвали жертвите си в обществените мрежи, са арестувани предходната седмица в Кюстендил.

За година обратно случаите на полови похищения в интернет, по които са работили службите са над 70, заяви Явор Колев, шеф на отдел „ Компютърни закононарушения “. Във Велико Търново той се включи в полемика с възпитаници, отдадена на киберсигурността.

Службите не могат и не би трябвало да наблюдават интензивността на хората в интернет, разяснява Явор Колев.

" Ние можем да реагираме едвам тогава, когато има действително осъществено закононарушение. В никакъв случай не мога да кажа, че ние работим и вървим след събитията ".

Явор Колев посъветва учениците да не вършат обществени профилите си в обществените мрежи за непознати, а родителите да наблюдават интензивността на децата си в интернет.

Последните статистики демонстрират, че децата сред 5 и 15 години прекарват най-малко по 15 часа седмично в интернет, уточни евродепутатът Ева Майдел.

" Едно на всяко пето дете се среща с човек, който първо е срещнало онлайн. 90 % от хакерските атаки в Европа се случват по неволна човешка неточност ".

Участниците в срещата споделиха, че им се е случвало да се натъкват на злоумишлен програмен продукт или да получават предложения за другарство от подправени профили. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР