Двама пациенти от пострадалите при инцидента на автомагистрала "Струма" са

...
Двама пациенти от пострадалите при инцидента на автомагистрала "Струма" са
Коментари Харесай

Изписаха от Пирогов двама от оцелелите от катастрофата на АМ Струма

Двама пациенти от потърпевшите при случая на автомагистрала "Струма " са изписани тази заран от "Пирогов ".

Д-р Анастасия Викторова от Клиника по изгаряне и пластична хирургия съобщи пациентите на медицински екипи от Северна Македония. Изписаните заболели са постоянни и в положително общо положение, осведоми.

Предвижда се да бъдат настанени за наблюдаване в лечебни заведения в родината им.

Останалите 4 лица от потърпевшите при същия случай са в положително общо положение. Седмият пациент, който по-рано претърпя интервенция в Клиника по ортопедия и травматология, а по-късно и в Клиника по неврохирургия, е в устойчиво положение, без смяна от петък, оповестяват още от "Пирогов ".

В ранните часове на 23 ноември северномакедонски рейс се възпламени на автомагистрала "Струма ". 45 души починаха, оживелите в злополуката са седем. Автобусът с общо 52 пасажери се е прибирал от екскурзия от Турция към Република Северна Македония.

Продължава огледът на рейса, с цел да се посочи има ли неочаквана щета на транспортното средство. Водеща версия за случая се обрисува човешка неточност. Версията за неприятна пътна маркировка, сигнализация и неприятна организация на придвижването също не е отхвърлена.

Българските институции действаха професионално

и осигуриха успокоение на фамилиите на потърпевшите, тъй като имаше прекомерно доста спекулации, което в допълнение ги натоварваше прочувствено.

Имаше ефикасно ръководство на следствията от тази рецесия. Това е още един знак, че и в положително, и в неприятно сме най-близки другари и би трябвало да си оказваме помощ.

Това съобщи в изявление за външният министър на Северна Македония Буяр Османи.

Той отхвърли конспирациите, че нещастието е инсценирана, с цел да накара София да каже "да " на Скопие по пътя към Европейски Съюз.

"Ако ме питате за разликите, които имаме и за европейската вероятност, ние в никакъв случай до момента не сме прекъсвали връзката си с Република България. Независимо от обстоятелството, че това бе по-трудно поради обстоятелството, че в границите на една година имаше три път избори. Не бе образувано държавно управление и имаше служебно държавно управление, само че ние със служебното държавно управление на България бяхме в непрекъсната връзка. В последния интервал имахме три директни срещи сред специалистите. Разменихме ноти, документи, позиции, отзиви и по този начин ще продължим и отсега нататък. Надявам се по-бързо да бъде образуван постоянен кабинет и институциите, с цел да може да приключим този спор, който държи като пленник освен нашата европейска вероятност, само че и целия район, пленник е и другарството сред нашите две страни ", сподели Османи.

"България е една от страните, които движи напред процесът на евроинтеграцията на целия район. Да не забравяме, че през 2018 година тъкмо в София точно България беше хазаин на Срещата на върха на Европейски Съюз за Западните Балкани и ръководеше тази европейска вероятност на целия район ", сподели Османи.

"Мисля че е в интерес както на България, по този начин и в наш интерес, а и на целия Европейски съюз, да приключим по-бързо с този въпрос, който излишно трови двустранните ни връзки ", сподели още външният министър на Северна Македония.

"Първите послания, които идват от партиите, които може да сформират коалиция, ни вдъхват оптимизъм. Но, в връзките сред Северна Македония и България фокусът не би трябвало да го оставяме единствено върху предишното, а и върху сегашното и бъдещето. Цяло е когато има всичко. Не недооценявам смисъла на историята и предишното, ние би трябвало да приказваме за тези въпроси диалози. Но би трябвало да се фокусираме върху сегашното. Ние всеки ден сътворяваме история. Ние сме съществени и градивни. Вярваме в другарството на нашите две страни. Вярваме в общото бъдеще на Европа. Ние сме съдружници в НАТО и би трябвало единствено един по-рационален метод и от двете страни, както и схващане на другия ", сподели още македонският министър на външните работи.

"При нас споделят, че хората се познават в неприятни моменти, а приятелите – в тежки. Това, което се случи последните 2 дни, демонстрира, че сме най-близки съседи, близки другари и можем да си помогнем един на различен и в положително и в неприятно ", сподели още Буяр Османи.



По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР