Двама палестинци и двама израелски войници са били убити при

...
Двама палестинци и двама израелски войници са били убити при
Коментари Харесай

Двама палестинци и двама израелски войници убити в многохилядни протести в Ивицата Газа

Двама палестинци и двама израелски бойци са били убити при конфликти по време на всеобщи митинги, с десетки хиляди участващи палестинци в Ивицата Газа. С тях те означиха годишнината от началото на седмичните митинги по границата с Израел, наречени " Големият марш на завръщането ", предоха " Фокус " и AFP, като цитираха палестинските управляващи.

Протестиращите желаят да получат правото да се върнат в тогавашните си домове в териториите, които в този момент са част от страната Израел.

Единият погубен е 17-годишен палестинец. Другият е бил погубен от израелски огън в проява през нощта против събота, съгласно палестинското здравно министерство, което твърди още, че десетки хора са ранени.

Израелските власти оповестяват за към 40 хиляди протестиращи, съобщи Би Би Си. Демонстрантите хвърлят бомбички, камъни и палят автомобилни губи, до момента в който израелците дават отговор със сълзотворен газ и пукотевица.

Протестите избухнаха след напрегната седмица в Газа, в които палестински бойци изстреляха ракети към Израел и израелските военновъздушни сили дадоха отговор на удара.

Палестинците стачкуват по границата от 30 март 2018 година в границите на " Големия марш на завръщането ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР