Двама от водещите бивши депутати на Има такъв народ Ива

...
Двама от водещите бивши депутати на Има такъв народ Ива
Коментари Харесай

Ива Митева и Каримански се появиха в нова партия преди изборите

Двама от водещите някогашни депутати на " ИТН " Ива Митева и Любомир Каримански изненадващо се оказаха лица на нов политически план.

Митева беше ръководител на 45 и 46 Народно заседание. Любомир Каримански беше началник на Бюджетната комисия в Народно събрание и се опитваше несполучливо да стане шеф на Българска народна банка при два следващи Народното събрание.

Сега двамата са декларирали присъединяване в конференция на " Коалиция " Заедно ", която ще се организира на 14 февруари в Българска телеграфна агенция под заглавие " Представяне на нов политически план ".

В момента и Митева, и Каримански работят в държавната администрация - тя се върна на работата си в правната дирекция на Народното събрание, а той е консултант на служебния министър на финансите Росица Велкова. В последната седмица Каримански се явяваше в публицистичните излъчвания по малките екрани във връзка нарасналите цени на стоките.

И двамата бяха претенденти на " ИТН " през октомври 2022 година, когато партията не съумя да прескочи 4-процентовата преграда.

И двамата по едно и също време се пробваха да се разграничат без доста кавги от Слави Трифонов с обяснението, че са " изпълнили отговорностите си " към него - за разлика от отцепниците от групата в 47 Народно заседание, които напуснаха Има Такъв Народ с тежки обвинявания поради свалянето на кабинета на Кирил Петков.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР