Двама от арестуваните в сряда в спецоперация на полицията трима

...
Двама от арестуваните в сряда в спецоперация на полицията трима
Коментари Харесай

Телефонни измамници от Вятово остават в ареста

Двама от задържаните в сряда в спецоперация на полицията трима поданици на град Вятово, уличени като уредници на телефонни измами, остават за непрекъснато в ареста, реши Районният съд в Силистра.

Пред силистренската Темида застанаха 23-годишният Георги Георгиев и 32-годишният Янко Янакиев- Шината. Те признаха виновността си, желаеха опрощение и обявиха, че съжаляват за действието си. Чрез юриста си обвинените изрекоха подготвеност за съглашение с държавното обвиняване и бърза правосъдна процедура.

И двамата са с предходни престъпни регистрации за закононарушения от същия тип, а Янко Янакиев и е с изтърпяна условна присъда.
Спецоперацията срещу уредници на телефонни измами бе извършена в сряда от силистренските криминалисти. Ударът по измамниците е бил сбъднат благодарение на сътрудниците им от Русе и на бранш „ Измами “ в Главната дирекция на Националната полиция. Действията са ръководени от Районната прокуратура в Силистра. Тогава, с изключение на Георги Георгиев и Янко Янакиев е задържан и 38-годишният Н.Н – Малкия Келеш. Той, обаче бил освободен след 24-часовото задържане и не бил притеглен за обвинен.

В сряда тримата са задържани след осъществена телефонна машинация, в която тяхна жертва станала 78-годишна жена от град Силистра, хвърлила от терасата на дома си плик с 1800 лева Вследствие на сполучливата интервенция и в други градове в страната били арестувани и „ мулета “ на уредниците.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР