Двама настоящи народни представители и двама досегашни кметове са сред

...
Двама настоящи народни представители и двама досегашни кметове са сред
Коментари Харесай

Четирима влизат в битка за кметския стол във Видин

Двама сегашни народни представители и двама досегашни кметове са измежду известните до момента претенденти за кмет на община Видин.

Народният представител в 48-ото и 49-ото Народно заседание Любен Иванов е номиниран от ПП-ДБ за претендент за кмет на Видин. В сегашния парламент е заместник-председател на Комисията по туризъм. Той е регионален шеф на Видин в интервала януари – август 2022 година От 2015 до 2021 година е общински консултант във Видин. По обучение е правист. Повече от 19 години е юрист в региона на комерсиалното право и комерсиалната неплатежоспособност.



ГЕРБ издигна кандидатурата за кмет на регионалния координатор на партията във Видин Александър Матеев . Той е и народен представител в 49-ия парламент от коалиция ГЕРБ-СДС. Директор е на Областна дирекция „ Земеделие и гори ” – Видин за интервала 2009 - 2013 година В интервала 2018 - 2020 година е шеф на Областна дирекция „ Земеделие “ във Видин. Завършил е Художествената академия в гр. Клуш - Напока, Румъния, компетентност „ Живопис “. През 2017 година записва магистратура във ВВУ „ Любен Каравелов “, компетентност „ Архитектура “.



Настоящият кмет Цветан Ценков , който на локалния избор през 2019 година беше определен от локална коалиция Съюз на демократичните сили, в този момент още веднъж е претендент. Издигнат е от локална коалиция Съюз на демократичните сили с присъединяване на Национална движение „Симеон Втори" и „ Новото време “. Ценков е доктор, експерт по вътрeшни заболявания и кардиология. Основател е на медицински център във Видин. През 2001 година е определен за депутат в 39-ото Народно заседание от Национална движение „Симеон Втори". През 2005 година става член на Управителния и Надзорния съвет на НЗОК. Заместник-кмет на Община Видин при започване на мандат 2011 - 2015 година



Кандидат за кмет още веднъж е и Огнян Кирилов Ценков . Той е някогашен кмет на Видин от партия ГЕРБ от 2015 година До 2019 година. На 21 април 2020 година подава заявление за преустановяване на участието си в ГЕРБ и се причислява към „ Републиканци за България “. Кандидатурата му в този момент е издигната от коалиция “Заедно за мощна община “ с присъединяване на „ Републиканци за България “ и Политическа партия „ Зелен съюз “. Служил е като като офицер в Българската национална войска (1985 - 1990), а в интервала от 1993 до 2009 година е на работа в системата на Министерство на вътрешните работи във Видин. От декември 2014 година до избирането му за кмет от ГЕРБ е бил заместител регионален шеф на Видин.

Автор: Анжела Каменова


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР