Двама мъже загинаха прегазени от локомотив докато режат храсти и

...
Двама мъже загинаха прегазени от локомотив докато режат храсти и
Коментари Харесай

Трагедия на релсите: Разследват смъртта на двамата работници от НКЖИ

Двама мъже починаха прегазени от локомотив до момента в който режат шубраци и клони. Те са служащи в Национална компания " Железопътна инфраструктура ", а локомотивът е благосъстоятелност на частен транспортьор, обявиха за Българска национална телевизия от Министерство на вътрешните работи.

Единият служащ е на 37 година, а другият на 57 година Те са режели треви и шубраци сред релсите. Те на са чули нищо, когато в същото време към тях се доближава локомотив на частен транспортьор. Според очевидци, машинистът се е движил с към 20 км/ч. В последния миг той е видял двамата служащи и не е съумял да реагира.

" Днешният ден сутринта към 9:20 ч. отпътува маневрен състав с локомотив и 6 вагона от гара Илиянци до разграничен пост номер 4, където докарват товар за " Топливо ". След обработката му локомотивът излиза самичък и по разпореждане на дежурния началник в разделния пост в 10:10 часа локомотивът потегля назад за гара Илиянци. Видимостта на локомотивния ватман, който ръководи локомотива от дясно е лимитирана. Вследствие на това настига двама жп служащия. Българска национална телевизия: А той арестуван ли е? - Не. Оттук нататък следва следствие ", сподели Бойчо Скробански - Национален ръб за следствие на жп произшествия.

" Двама служащия от БДЖ правят пречистване на трасето. Режат някакви клони и шубраци и допускаме, че вследствие на шума от машините, които са употребявали, те не са чули локомотива, който е идвал. Блъснати са и двамата индивида. Нямат признаци за живот. Образувано е следствено дело. В момента Министерство на вътрешните работи оказва подпомагане по огледа на местопроизшествието ", сподели Калин Стоянов, министър на вътрешните работи.

Частният транспортьор изрично отхвърли каквато и да е информация по случая с претекста, че тече следствие. От Инспекцията по труда вършат своя инспекция на случая. Разследването се води от НКЖИ.

Вижте повече в директното включване на Зоя Велинова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР