Двама мъже влизат в затвора за опита си да откраднат

...
Двама мъже влизат в затвора за опита си да откраднат
Коментари Харесай

Затвор за двама, опитали да откраднат над 77 хил. лева от къща в Сопот

Двама мъже влизат в пандиза за опита си да откраднат над 77 хиляди лв. от къща в Сопот.

По досъдебно произвеждане на Районна прокуратура – Пловдив са наказани В.К., на 58 година, и В.С., на 57 година, за това, че на 16 март 2021 година, в гр. Сопот, обл. Пловдив, при изискванията на рисков рецидив, са създали опит да лишават непознати движими движимости – сумата от 77 130 лв., от владението на потърпевшия мъж, без неговото единодушие, с желание незаконно да ги присвоят,като действието е останало незавършено и цената на движимостите е в огромни размери – закононарушение по член 196 алинея 1 вр. член 195 алинея 2 вр. член 195 алинея 1 вр. член 194 алинея 1 вр. член 29 вр. член 18 от Наказателния кодекс.

Районен съд – Пловдив е наложил на В.К. наказване от 1 година и 2 месеца отнемане от независимост, а на В.С. – наказване от 1 година и 3 месеца отнемане от независимост, като и за двамата е избран първичен „ непоколебим “ режим на изтърпяване на присъдата. В.К. и В.С. са признали виновността си по повдигнатото обвиняване. Наказанията са наложени след съглашение, утвърдено от Районен съд – Пловдив.

По делото е открито, че двамата подсъдими авансово се подготвили да извършат кражба в дома на потърпевшия мъж, който бил аграрни производител. На 16 март 2021 година в гр. Сопот, те влезнали в къщата, с цел да вземат парите – сумата от 77 130 лв., само че не съумели, тъй като били арестувани от полицейски чиновници.
Определението на Районен съд – Пловдив е дефинитивно.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР