Двама мъже от Естония, арестувани в столицата Талин, бяха обвинени

...
Двама мъже от Естония, арестувани в столицата Талин, бяха обвинени
Коментари Харесай

Естония задържа двама за криптоизмама за $575 млн. в САЩ

Двама мъже от Естония, задържани в столицата Талин, бяха упрекнати в Съединени американски щати в машинация на стотици хиляди хора по целия свят в машинация с криптовалута на стойност 575 милиона $ и пране на пари, заяви " Блумбърг ".

Сергей Потапенко и Иван Турогин, и двамата на 37 години, са убеждавали жертвите да сключат лъжливи контракти за наем на съоръжение за копаене на криптовалута и да влагат в банка за виртуална валута, се споделя в изказване на Министерството на правораздаването в понеделник.

В обвинителния акт в Съединени американски щати, Потапенко и Турогин също бяха упрекнати в потребление на фиктивни компании за изпиране на приходите от машинация посредством минимум 75 недвижими парцели, шест първокласни транспортни средства, портфейли и хиляди машини за копаене на криптовалутата.

" Размерът на хипотетичната скица е в действителност удивителен, съобщи американският прокурор от Сиатъл Ник Браун. Тези обвинени се възползваха както от привлекателността на криптовалутата, по този начин и от мистерията към копаене на криптовалута, с цел да осъществят голяма скица на Понци. "
 Ружа Игнатова била получила полицейска информация от български източници
Ружа Игнатова била получила полицейска информация от български източници

Европол проверява приключването на информация

Припомняме, че България също се прочу с криптоизмамите поради случая " Ружа Игнатова ".

42-годишната жена, родена в България, се търси за хипотетичната ѝ роля в извършаването на машинация с криптовалута, известна като OneCoin.

Игнатова се качва на полет от София за Атина през 2017 година и по-късно изчезва безследно. Преди това тя съумява да открадне най-малко 4 милиарда $ посредством скица на Понци. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР