Двама каналджии, заловени да прекарват 37 нелегални мигранти край Клисура,

...
Двама каналджии, заловени да прекарват 37 нелегални мигранти край Клисура,
Коментари Харесай

Каналджии се измъкнаха с условни присъди след гонка с полици...

Двама каналджии, хванати да прекарват 37 незаконни мигранти край Клисура, се измъкнаха с условни присъди. Техните бранители са постигнали съглашение с прокуратурата, утвърдено от Районния съд в Карлово.  Двамата трафиканти са се признали за отговорни, като единият е получил наказване от 3000 лева санкция и 11 месеца условно, а другият - санкция в размер на 2500 лева и 10 месеца условно. 

Припомняме, че към 3 часа вечерта на 8 юли патрулиращ полицейски екип на Подбалканския път направил опит да спре микробус с британска регистрация край село Кърнаре. Возилото обаче траяло по пътя с увеличена скорост и чиновниците го последвали. Край разклон за Клисура бусът спрял и от него побягнал 22-годишният му водач.

Малко по-късно младият мъж е хванат вследствие на положителната съгласуваност и бързи взаимни дейности със чиновници на районното в Пирдоп. В микробуса са открити 37 непознати жители без документи за идентичност - мъже на забележима възраст сред 15 и 25 години и се дефинират като афганистанци. Всички били превозени до център за настаняване на бежанци. Арестуван бил и 23-годишен водач на мерцедес с ямболска регистрация, пилотирал микробуса. 

Припомняме, че главсекът на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров неведнъж прикани трафикантите на мигранти да бъдат бързо съдени и то дейно. Това обаче не се случва. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР