Двама израелски военнослужещи са уволнени, а високопоставени командири на израелската

...
Двама израелски военнослужещи са уволнени, а високопоставени командири на израелската
Коментари Харесай

Откриха сериозни грешки при удара, при който загинаха хуманитарни работници в Газа

Двама израелски военнослужещи са уволнени, а високопоставени командири на израелската войска са осъдени с неодобрение, откакто следствието на убийството на седем филантропични служащи при въздушен удар в Газа, осъществено по-рано тази седмица откри съществени неточности и нарушавания на процедурата от страна на военните, съобщи Българска телеграфна агенция информация на Ройтерс.
Прочетете още
Разследването сподели, че израелските сили неправилно са считали, че нападат въоръжени мъже от „ Хамас “, когато са нанесли удар с дронове по три транспортни средства на неправителствената организация " Световната централна кухня “ и са нарушили общоприетите процедури.

„ Ударът против транспортните средства за филантропична помощ е сериозна неточност, произлизаща от сериозен неуспех, дължащ се на неправилна идентификация и неправилно взимане на решения, и е офанзива, която опонира на общоприетите оперативни процедури “, се споделя в изказване на военните, оповестено през днешния ден.

Те оповестиха, че са уволнили бригаден шеф с чин полковник и бригаден боен чиновник с чин майор и са издали публични порицания на висши чиновници, измежду които и генерала отпред на Южното командване.

По-рано Франс прес цитира екипа, управлявал дроновете, с които бяха нанесени ударите, който позволява, че е направил " оперативна неточност при оценката на обстановката ", откакто забелязал " стрелец на „ Хамас " да стреля от покрива на един от камионите с филантропична помощ, които сътрудниците на американската неправителствена организация „ Световна централна кухня “ ескортираха.

 Атаките против филантропични служащи може да бъдат приравнени на военно закононарушение, сподели през днешния ден Службата по правата на индивида на Организация на обединените нации.

„ Нападението против хора или обекти, работещи за доставките на филантропична помощ, може да се равнява на военно закононарушение “, сподели Джеръми Лорънс, представител на Службата за правата на индивида на Организация на обединените нации. „ Както висшият комисар неведнъж е заявявал, би трябвало да се постави завършек на безнаказаността “, добави той.

„ Израелските въздушни удари, които убиха чиновниците на „ Световната централна кухня “, акцентират ужасяващите условия, при които работят филантропичните служащи в Газа “, сподели Лорънс.

„ Международното право изисква от всички страни да почитат и пазят филантропичните служащи и да подсигуряват тяхната сигурност, сигурност и независимост на придвижване “, добави той.

Лорънс сподели, че прекъсването на доставките и разпространяването на хранителна помощ от неправителствени организации, в това число и от „ Световната централна кухня “, след убийствата е нараснало „ към този момент действителния риск от повече смъртни случаи от апетит и заболявания в по-голям мащаб “.

Междувременно заместник-външният министър на Полша Анджей Шейна сподели, че израелският дипломат във Варшава Яков Ливне се е извинил по отношение на израелския въздушен удар. Един от убитите филантропични служащи беше полски жител. Яков Ливне породи отвращение в Полша, когато съобщи в " Екс ", че " крайнодесни и крайнолеви " в Полша упрекват Израел в нарочни убийства и добави, че " антисемитите постоянно ще си останат такива. Вчера полският президент Анджей Дуда съобщи, че коментарът на посланика за удара е бил „ възмутим “ и уточни, че той утежнява връзките сред Варшава и Тел Авив, напомня Ройтерс.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР