Двама горски служители загинаха при гасенето на пожар край санданското

...
Двама горски служители загинаха при гасенето на пожар край санданското
Коментари Харесай

Лесничеи загинаха в огнен капан край Сандански, пожар заплашва да изпелели и Старосел

Двама горски чиновници починаха при гасенето на пожар край санданското село Петрово, заяви шефът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов, представен от БНР и Българска национална телевизия.
Още по тематиката
Пожарът, който са гасили от низов бързо става върхов и чиновниците не са съумели да избягат. Предполага се, че са се задушили . Техни сътрудници са ги разкрили на път, който не е в периметъра на пожара. Все още продължава гасенето му. Теренът е извънредно комплициран, духа и мощен вятър.

Около двадесет декара широколистна гора обхвана пожара край Петрово, заяви по-рано шефът на Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в Благоевград инж. Георги Пармаков след среща при регионалния шеф, по отношение на усложнената пожароопасна конюнктура в Благоевградско. Това е единственото интензивно огнище на територията на региона все още, който към този момент е локализиран, само че има единствено вътрешни огнища.

Голям пожар избухна този следобяд и край хисарското село Старосел . Горят сухи треви към цялото село, заяви основен контрольор Димитър Бришимов от Пожарната в Пловдив. Запалила се и боровата гора над обитаемото място, има и наранени къщи. Предстои евакуация на хората, посочи Пенка Ганева, кмет на община Хисаря.

Тя заяви, че към този момент има пожари и в Кръстевич и при хижа " Бунтовна ". Кметът е потърсил подпомагане от пожарната работа в Стрелча, поискано е и подпомагане от поделението в Карлово.

Шест екипа са на място и се борят с пламъците. Духа мощен вятър, което още повече усложнява ситуацията. Очакват се още противопожарни екипи на място, както и включване на боен хеликоптер.



Кадри в обществените мрежи демонстрират силата на огнената буря.



Гори широколистна гора и край ивайловградското село Свирачи, оповестиха от регионална администрация Хасково. На място са изпратени екипи от пожарната. Няма заплаха за популацията на този стадий.

При нужда регионалният шеф на област Хасково Минко Ангелов е обезпечил тежка верижна техника за пробутване на просеки, прецизираха от администрацията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР