Двама гении в музиката от две различни генерации сляха таланта

...
Двама гении в музиката от две различни генерации сляха таланта
Коментари Харесай

Alan Walker сбъдна мечтата си за проект с Ханс Цимер - slava.bg

Двама гении в музиката от две разнообразни поколения сляха гения си – мултиплатиненият актьор, DJ и продуцент Alan Walker споделя своя прочит на величествената музикална комбинация “Time” от дългогодишния си кумир - звездния композитор Hans Zimmer. Още с релийза на дебютния си сингъл “Faded” през 2015 година, 22-годишният Alan Walker превзема музикалния свят като същинска стихия. Въпреки че е известен с разпознаваемото си и друго звучене, по-малко прочут факт за публиката е, че едни от най-определящите творчеството му вдъхновители са филмовата музика и саундтраците – най-много творбите на Hans Zimmer.

Израствайки с музиката на немския композитор към някои от най-величествените кино продукции в историята, като The Dark Knight, Pirates of the Caribbean, Interstellar и Inception, не е изненада, че този род е оставил трайна диря в съзнанието на Alan и неговото творчество. Норвежкият актьор е приет за един от най-големите суперзвезди на електронната музикална сцена, а YouTube каналът му е 10-тият най-следван в света. С издаването на личната си интерпретация на “Time” – допустимо най-популярната творба на Zimmer, Alan Walker сбъдва дълго мечтаната си фантазия да работи дружно с музикалния си супергерой.

Преди време, Walker получава копие от оригиналналния нотен лист на творбата, с подпис от Zimmer. Двамата музиканти се срещат за първи път в Барселона през април 2019 година, по време на един от концертите от турнето на композитора - “World of Hans Zimmer – A Symphonic Celebration”. Срещата им води до диалог по отношение на евентуална колаборация, която през днешния ден излезе на бял свят. “Израствайки, в никакъв случай не съм предполагал, че ще стана актьор и че ще трансформира пристрастеността си в кариера. Много от нещата, които имах големия шанс да преживея през последните години, ми се костват сюрреалистични.

Но да работя с Hans Zimmer по тази ария е свръхестествено възприятие на друго равнище. Всеки, който ме познава знае, че съм голям почитател на Hans Zimmer. Неговите произведения играят голяма роля в музикалния ми път, най-много „ Time” – най-любимата ми ария. Фактът, че моята версия е първият публикуван формален ремикс на комбинация на Hans Zimmer, е извънредно достижение за мен. Безкрайно признателен съм за тази опция! “, споделя Walker. Оригиналът на песента е композиран от Zimmer особено за саундтрака на суперпродукцията на Christopher Nolan – Генезис (2010), за която и двамата получават номинации за „ Оскар “, „ Златен Глобус “, „ BAFTA “ и доста други.

10 години по-късно Alan Walker и Hans Zimmer гордо показват завладяващия римейк на “Time”, който публиката не е чувал в никакъв случай преди. Базиран на оркестрийната версия на оригинала от албума The World of Hans Zimmer, ремиксът на песента ще бъде акомпаниран и от първото видео към звукозапис на Hans Zimmer, създавано в миналото. По-късно тази година, на датата на 10-тата годишнина от кино лентата Генезис през юли, новата версия ще излезе и на особено винил издание.

„ Да работя с актьор, чиято кариера е била повлияна от моето творчество, е несравнимо самопризнание. Горд съм да си партнирам с Alan Walker за ремикса на “Time” – комбинация, която значи толкоз доста за мен, и не мога да сдържа вълнението си, споделяйки я със света. Сега, повече от всеки път, би трябвало да продължаваме да въодушевяваме младите съзнания да бъдат водачите на утрешния ден. Надявам се с това да го реализираме “, споделя Hans Zimmer. Zimmer е основател на повече от 200 плана във филмовата промишленост, които дружно осъществят над 28 милиарда $ в доход на международния бокс офис. Той е притежател на премия „ Оскар “, два „ Златни Глобуса “, три „ Грами “, и „ Тони “.

Сред най-мащабните му композиции от последните години се подреждат Widows, за чието основаване се колаборира още веднъж с режисьора Steve McQueen, с който работи и по награждавания филм 12 Years A Slave; Blade Runner 2049, който осъществя дружно с Benjamin Wallfisch и за който получава номинации за „ Грами “, „ BAFTA “ и „ Critics’ Choice “ за „ Най-добър филм “; Dunkirk на Christopher Nolan, който му донася номинации за „ Оскар “, „ Грами “, „ Златен Глобус “, „ BAFTA “ и „ Critics’ Choice “. Други фамозни саундтраци основава към филмите Gladiator, The Thin Red Line, As Good as It Gets, Rain Man, The Dark Knight trilogy, Thelma and Louise, Black Hawk Down и The Last Samurai. Наскоро Zimmer композира музиката към римейка на The Lion King, за който получи „ Грами “ номинация за „ Най-добър саундрак към образна продукция “. Филмът, публикуван от Disney на 19 юли 2019 година, осъществя над 1,7 милиарда $ в доход на бокс офис.

Сред идните планове на Zimmer са The SpongeBob Movie: Sponge on the Run, който излиза от Paramount на 31 юли 2021, Wonder Woman 1984 на Warner Bros (14 август 2020), James Bond – No Time To Die от MGM (25 ноември 2020), Dune на Warner Bros (18 декември 2020) и Top Gun: Maverick на Paramount (23 декември 2020). Наскоро Zimmer приключи изкчлючително сполучливото си Hans Zimmer Live турне из Азия и Австралия и продължава концертите си с европейски турне, което ще започва през февруари 2021 г.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР