Двама футболисти на австрийския шампион Ред Бул Залцбург бяха дисквалифицирани

...
Двама футболисти на австрийския шампион Ред Бул Залцбург бяха дисквалифицирани
Коментари Харесай

Дисквалифицираха двама от Ред Бул Залцбург заради африкански лекар

Двама футболисти на австрийския първенец Ред Бул Залцбург бяха дисквалифицирани за по три месеца поради нарушение на антидопинговите правила, заяви пресслужбата на клуба. Това са Мохамед Камара и Секу Койта. Те са осъдени от Дисциплинарната комисия на УЕФА, като глобата влиза в действие неотложно и важи за всички локални, национални и интернационалните прояви, в които те биха могли да вземат участие.

На 22 ноември футболистите бяха подложени на допинг-тест след завръщането си от мач за националния тим на Мали. Те настояват, че сда получили от лекаря на малийския народен отбор лекарство за обезвреждане на височинната болест, което е имало обезболяващи функционалности, само че се оказва, че е било със съставки, които са в неразрешения лист. Лекарят е отхвърлен неотложно от националния тим на Мали, откакто от Република България Залцбург са се обадили, с цел да осведомят за случая.

Решението на УЕФА пристигна в часовете преди мача с Виляреал в шампионата Лига Европа, който австрийците изгубиха с 0:2 като домакини. Двамата футболисти обаче така и така не бяха в групата, тъй като още преди време треньорът Джеси Марч спря да разчита на тях.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР