Двама фенове на Абърдийн постъпиха за лечение в болница след

...
Двама фенове на Абърдийн постъпиха за лечение в болница след
Коментари Харесай

Пребиха жестоко шотландски фенове в Босна

Двама почитатели на Абърдийн постъпиха за лекуване в болница след офанзива на босненски почитатели преди мача от Лига Европа против Широги брег. Новината е на BBC.

50 шотландци си пиели добродушно в кръчмата " Черното куче " в остарелия град на Мостар. Веселбата била цялостна, нищо не предвещавало екшъна.

Изведнъж се появила група от 12 маскирани хулигани, които хвърлили факли в заведението. После атакували кротките посетители с бейзболни бухалки и железни тръби. 



От Широки брег незабавно излязоха с декларация, в която " мощно жигосват хулиганската офанзива ". Тимът от едноименния град, който се намира на 12 километра от Мостар, подсигурява оптималната сигурност за агитката на Абърдийн довечера.

Чрез клубния уебсайт се благодари на шотландците за топлия банкет към първата среща преди седмица, приключила с тъждество 1:1. Около 200 са почитателите на Абърдийн, които дойдоха за реванша в Босна.

Агитката на Широки брег прави простотии не за първи път. Местната федерация затвори стадиона за три срещи от шампионата след расистки викания на мача със Сараево през май.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР