Двама етнически гърци са загинали при стрелба на украински военнослужещи,

...
Двама етнически гърци са загинали при стрелба на украински военнослужещи,
Коментари Харесай

Министерството бие тревога. Военна престрелка в Украйна взе невинни жертви

Двама етнически гърци са починали при пукотевица на украински военнослужещи, а други двама са ранени, оповестява електронното издание на гръцкия в. " Катимерини ", базирайки се на информация на гръцкото външно министерство. Инцидентът е станал в региона на село Гранида в Източна Украйна, прецизира Българска телеграфна агенция. Според информацията досега виновни за гибелта на етническите гърци са трима военнослужещи от украинската войска. Двете групи са се спречкали като повода за това е била незначителна. Външният министър на Гърция Никос Дендиас е изискал да организира телефонен диалог с украинския си сътрудник Дмитро Кулеба, с цел да подчертае нуждата от отбрана на гръцката общественост в Украйна. В региона на град Мариупол в Югоизточна Украйна живее гръцка общественост, наброяваща 120 хиляди души.

По-рано през днешния ден гръцкото външно министерство прикани гръцките жители в Украйна да изоставен " неотложно " страната. Препоръките към намиращите се там гърци е да се свържат с гръцкото посолство в Киев, а плануваните към Украйна пътувания да бъдат анулирани.

Гърция е понижила състава на дипломатическото посланичество в украинската столица и е пренасочила чиновници към гръцкото генерално консулство в Мариупол
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР