Двама души - собственик на фирмата получател и митнически служител

...
Двама души - собственик на фирмата получател и митнически служител
Коментари Харесай

Собственик на фирма и митничар са арестувани за пратката от 400 кг хероин

Двама души - притежател на компанията адресат и митнически чиновник от Търговище, са арестувани за хванатата пратка с над 400 кг хероин във Варна. Това заяви апелативният прокурор на Варна Владимир Чавдаров. Арестът им е за 72 часа, повдигат им се обвинявания и ще бъде поискано непрекъснатото им задържане под стража. Огромната пратка опиат е първата сходна, която се залавя на наша морска граница в контейнери.
Това беше обявено на брифинг пред Съдебната палата във Варна.

Хероинът е бил разпределен в 487 пакета, които се били укрити в битумни ролки, като в 71 от тях са били изрязани тайници. Митничарите се усъмнили в товара, тъй като ролките били с друг цвят и с знаци на различен производител. Пратката с опиата идва от Иран.

Получател на пратката е компания, която е записана в Шумен, само че развива активността си в Търговище. Нейният притежател е 35-годишен мъж, който е арестуван. Задържаният за съучастничество чиновник на митнически пункт Търговище показал абсурден интерес към пратката, което довело до ареста му.

Стойността на опиата занапред ще се пресмята с експертиза за наличното в него интензивно вещество. Апелативният прокурор Владимир Чавдаров разяснява, че за задачите на процеса за момента цената се дефинира сред 26 и 36 млн. лв.. На противозаконния пазар на опиати обаче цената му е двойно или тройно по-висока.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР