Двама души са в критично състояние, след като най-вероятно са

...
Двама души са в критично състояние, след като най-вероятно са
Коментари Харесай

Нов случай на предполагаемо отравяне в Солсбъри

Двама души са в сериозно положение, откакто най-вероятно са се натровили с незнайно вещество. Това се е случило в английското градче Еймсбъри, което се намира на единствено 10 километра от към този момент международно известното градче Солсбъри. Именно в Солсбъри избухна абсурда с някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал, който пострада дружно с щерка си Юлия при сходен случай, довел до международен дипломатически скандал с Русия. Скрипал и щерка му обаче оцеляха, дружно с един от служителите на реда, пристигнали на място незабавно след случая.
Сега потърпевшите са на към 40 години, пишат английските вестници The Guardian и The Telegraph. Все още не е ясно дали потърпевшите мъж и жена са жертва на закононарушение. Отцепени са редица региони в Еймсбъри и Солсбъри, като към този момент Британската здравна работа не мисли, че има сериозен риск за здравето на хората, живеещи наоколо до регионите, само че службата следи непрекъснато протичащото се и ревизира оценката си.
Според данни на полицията двамата потърпевши в действителност са открити още в събота вечерта (30 юни), като първичната версия била, че са взели опиати. Проведените проби обаче не посочили такова нещо. Жертвите са открити на адрес в Еймсбъри, който се намира напълно покрай паметника Стоунхендж. Двамата са в болничното заведение в Солсбъри. Лечебното заведение работи в естествен режим.
Припомняме, че преди два месеца английската полиция завърши с следствието на случая със семейство Скрипал. Заради следствието над 60 дни имаше напълно блокирани региони в Солсбъри, до които цивилни нямаха достъп. Там бяха събирани доказателства. Британската версия е, че семейство Скрипал са били отровени с вещество от семейство " Новичок " – семейство бойни отровни субстанции, създадени за пръв път в Русия. Москва изрично отхвърли версията, че стои зад случая, въпреки че ОЗХО удостовери какъв е нервопаралитичния сътрудник. Русия обаче разгласи, че той може да е бил създаден и в друга страна, в това число Англия, като персонално съветският президент Владимир Путин уточни, че в действителност Скрипал са оживели, което нямало да стане, в случай че бил употребен химически сътрудник от групата на " Новичок ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР