Двама души са убити по време на стрелба в Брюксел

...
Двама души са убити по време на стрелба в Брюксел
Коментари Харесай

Двама убити при стрелба в Брюксел

Двама души са убити по време на пукотевица в Брюксел довечера, а обвиненият е в неопределеност, оповестиха от прокуратурата в белгийската столица.

Предполагаемият стрелец във флуоресцентно оранжево яке е избягал от мястото на случая, откакто е употребявал автоматизирана пушка, съгласно видеоклип, споделен от фламандския вестник Het Laatste Nieuws.

Говорителка на прокуратурата съобщи, че е почнало следствие, само че не изрече догатки по отношение на претекста на стрелеца, съобщи Агенция Франс Прес.
Нападателят в Брюксел е член на ИД и е целял „ ликвидиране на неверниците “. Няколко души са ранени.

На мястото на случая са пристигнали огромен брой чиновници на службите за незабавна помощ. Все още няма арестувани обвинени.

Въз основа на фотоси, направени от локален гражданин, може да се види мъж, облечен в яркооранжево яке и бяла каска, който държи автоматизирана пушка и се качва на скутер, с цел да избяга от мястото на случая. Съобщава се, че първо е стрелял по някого във входното предверие, след което е стрелял по двама души в такси.

Във видеоклип, оповестен в обществените медии, нападателят дава обещание поддръжката си на " Ислямска страна " и приказва за " ликвидиране на неверниците " и " възмездие за мюсюлманите ".

По първична информация мъжът е крещял " Аллах акбар " и е стрелял във всички направления, слизайки от скутера си с автомат " Калашников ". Във видеоклипа, който е споделил в мрежите, причинителят на стрелбата твърди, че принадлежи към " Ислямска страна " и се хвали, че убива неверници. В своята доста жестока тирада той споделя, че е прострелял двама души, с цел да " отмъсти на мюсюлманите “ и че „ ние живеем и умираме за нашата вяра ".

Според белгийския вестник Het Laatste Nieuws жертвите са от Швеция.

Националният тим по футбол на Швеция играе довечера с Белгия в квалификационен мач за Евро 2024, макар че за момента не е ясно дали жертвите са били в града за мача.

Стрелбата се случва в миг на нараснала зоркост, обвързвана с войната сред Израел и Хамас, която увеличи напрежението в няколко европейски страни, заяви БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР