Двама братя роми от небезизвестна фамилия в Долни Дъбник карат

...
Двама братя роми от небезизвестна фамилия в Долни Дъбник карат
Коментари Харесай

Братя роми с ТЕЛК за слепота карат скъпи коли в Долни Дъбник

Двама братя роми от небезизвестна фамилия в Долни Дъбник карат мощни коли с 200 км/ч, само че другояче се водят със 100% слепота и потребност от непозната помощ съгласно решение на ТЕЛК, заяви Trafficnews.bg.

Двамата са снимани от екипа по какъв начин карат колите си и даже цепят дърва, а би трябвало да са слепи и да се придвижват с компаньон, за което получават помощи от години.

Пред публицистите „инвалидите“ отхвърлят да карат, само че в това време имат влезнали в действие актове и присъди за шофиране без книжки. Такива с диагнозата им „слепота“ няма по какъв начин да бъдат изкарани. От ТЕЛК пък се оправдаха, че даже и да не са съгласни с диагнозите им, има правосъдно решение в тяхна изгода след обжалване и те са длъжни да го изпълнят.

Горан Станев и Станьо Маринов и са известни на правораздаването по дело за пране на пари. „Те двамата, майка им, татко им и сестра им са наказани на общо 41 години на 2 инстанции. Преди дни майката бе ескортирана в Сливенския затвор, ще лежи 8 години“, изясни авторката на следствието Тина Ивайлова. Майката е наказана за измами над чужденки, осъществени сред 2009-2013 година Родителката на двамата „слепци“ е подмамвала жертвите си с уверението, че имат черни вълшебства и тя ще им ги скапе. Тя е наказана по дело за три от измамите на стойност 4 млн. лева

От записа се вижда също по този начин, че братята, които страната подкрепя за 100% потребност от непозната помощ, живеят в дворец и нямат тип на нуждаещи се.

В същото време поради сходни злоупотреби на доста места в страната са ощетявани същински нуждаещи се хора с увреждания. Последният случай на разкрита спекулация в системата беше преди дни, когато шефката на ТЕЛК-Ловеч бе задържана за подкупи.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР