Двама босненски граждани, заловени с над 100 кг хероин за

...
Двама босненски граждани, заловени с над 100 кг хероин за
Коментари Харесай

Босненци, спипани със 100 кг хероин, остават в ареста

Двама босненски жители, хванати с над 100 кг хероин за 9 млн. лева, остават в ареста. И Апелативният съд в Пловдив, както хасковския областен, отхвърли да промени ограниченията им за неотклонение от „ задържане под стража “ в по-леки.

Двамата бяха задържани на 24 май м.г. на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ за преместване през границата на страната ни, с товарен автомобил, без съответно позволение на високорисково наркотично вещество в изключително огромни размери.

Апелативните магистрати решиха, че по делото има задоволително доказателства, с цел да се удостовери извода, че направеното от Хасковския областен съд обосновано съмнение, че двамата арестувани са съпричастни към обвиняването, което им е повдигнато. Те са непознати жители, нямат адрес в България, а показаните контракти за наеми и стаи в хотели не могат да заменят непрекъснатия адрес. За това съдът смята, че при по-лека мярка за неотклонение, двамата обвинени могат да извършат закононарушение, да се укрият и да не бъдат открити за правосъдния развой против тях.

Съдебното съвещание се организира посредством видеоконферентна връзка сред ареста в Свиленград, където се намираха обвинените и правосъдната зала, в която бяха правосъдният състав, прокурорът и бранителите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР