Двама американски доброволци, воюващи на страната на Украйна са изчезнали

...
Двама американски доброволци, воюващи на страната на Украйна са изчезнали
Коментари Харесай

Двама американски доброволци изчезнаха в Украйна: Вероятно са пленени

Двама американски доброволци, воюващи на страната на Украйна са изчезнали и има опасения, че са взети в плен в Русия, оповестиха публични лица и членове на фамилиите им в сряда.

39-годишният Александър Друке и 27-годишният Анди Тай Нгок Хуин са американски военни ветерани, които са живели в Алабама и са отишли ​​в Украйна, с цел да оказват помощ в защитата на страната.

Роднините им са в контакт с офисите на Сената и Камарата на представителите, търсейки информация за местонахождението на мъжете.

С двамата няма контакт от дни, споделиха членове на Конгреса от Алабама.

Пленяването на американци биха добавили още един пласт усложнения към напъните на Съединени американски щати, които влагат милиарди долари в Украйна, само че се пробват да се измъкнат от директна борба с Русия. Ако задържането им от съветските сили бъде доказано, това ще бъдат първите американци, които се бият за Украйна, за които се знае, че са били пленени от началото на войната през февруари.

Говорителят на Белия дом Джон Кърби сподели, че не може да удостовери изгубването на двамата американци, само че сподели: „ Ако е правилно, ще създадем всичко допустимо, с цел да ги върнем безвредно вкъщи “.

Той съобщи, че Съединени американски щати обезкуражават американците да пътуват до Украйна, която устоя близо четиримесечна война против нахлуващите съветски сили.

„ Това е военна зона. Това е битка. И в случай че желаете мощно да подкрепяте Украйна, има доста други способи да извършите това, които са по-безопасни и също толкоз ефикасни “, сподели Кирби пред кореспонденти.

The Telegraph, който първи заяви за изгубванията им, цитира неназован източник, съгласно който двамата мъже са били хванати, откакто са се сблъскали с по-големи съветски сили по време на борба на 9 юни североизточно от Харков.

Майката на Друке, Лоис Друке, сподели, че синът й споделил на фамилията си, че учи украинските войски по какъв начин да употребяват оръжия, създадени в Съединени американски щати.

„ Алекс усещаше доста мощно, че е бил подготвен по способи, по които може да помогне на украинците да бъдат мощни и да отхвърлен Путин обратно “, сподели тя пред Washington Post.

Съобщава се, че двама английски жители са убити в сраженията, а други двама британци са изправени пред смъртна присъда, откакто са били хванати и наказани като наемници от проруски съд.

Джо Байдън по-рано в сряда разгласи още 1 милиард $ военна помощ за Украйна, само че сподели, че американските сили няма да се ангажират директно с Русия, друга нуклеарна мощ.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР