Двадесет и третото издание на Есенния международен театрален фестивал СЦЕНА

...
Двадесет и третото издание на Есенния международен театрален фестивал СЦЕНА
Коментари Харесай

Пловдив е Сцена на кръстопът от днес до 23 септември

Двадесет и третото издание на Есенния интернационален сценичен фестивал СЦЕНА НА КРЪСТОПЪТ под наслов ТЕАТЪРА - НЕВЪЗМОЖНОТО се открива през днешния ден с премиерата на мюзикъла " По-полека " по песни на Стефан Вълдобрев. За страдание и тази година на церемонията няма да участва основателят на едно от най-значимите събития в културния живот на Пловдив в по-ново време. Големият артист и сценичен възпитател Стефан Данаилов се възвръща след тежка интервенция и надали ще може да отскочи до града под тепетата. Той обаче ще бъде добре показан в границите на своето създание.
Фестивалът ще бъде закрит на 22 септември с пиесата " Актрисата ", чийто създател е Данаилов, а режисьор е неговата племенница Росица Обрешкова. В една от функциите е самият Ламбо, а все още присъединяване му не е анулирано, което значи, че въпреки всичко той може да играе.
Два дни по-рано пък в Камерната зала от класа на Данаилов в НАТФИЗ ще показват " Зверското синьо ".

Общо 20 постановки ще вземат участие в границите на главната стратегия на фестивала, който продължава до 23 септември. Международното присъединяване тази година се изчерпва с Лвовски научен спектакъл „ Лес Курбас “, който ще показа в Камерна зала на 19 септември пиесата „ Кръстосани пътеки ".

В афиша впечатлява нашумялата режисура на Теди Москов в Сатиричния спектакъл " Тъпи запалянковци ", която ще се играе идната сряда на огромната сцена в Драмата. Следващата събота на същото място Камен Донев ще гастролира с плана си в памет на 80-годишнината от рождението на огромния артист Тодор Колев.

Група Остава ще показа биографичната си книга в изложба UPARK на 20 септември.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР