Два военно-транспортни самолета С-27J „Спартан“ с екипажи от състава на

...
Два военно-транспортни самолета С-27J „Спартан“ с екипажи от състава на
Коментари Харесай

Българските „Спартани” излетяха рано сутринта за Хърватия

Два военно-транспортни самолета С-27J „ Спартан “ с екипажи от състава на Военновъздушните сили, излетяха в 8 часа тази заран, с цел да превозят филантропична помощ от България за бедстващите след земетресенията в Хърватия, предава Нова тв.

Да поздравят екипажите преди излитането на авиобаза „ Враждебна “ пристигнаха началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и заместник-командирът на Военновъздушни сили бригаден военачалник Петьо Мирчев.

„ Започваме годината с виновна задача. Искам да благопожелавам новата година на екипажите, да им пожелая триумф и все по този начин да извършват дилемите “, сподели адмирал Ефтимов.

„ Още при започване на пандемията военно-транспортната авиация беше първата, която реагира – за доста малко време бяха превозени курсантите, които бяха на образование по „ Еразъм “ в разнообразни страни “, напомни началникът на защитата.

„ Нека да има изправни самолети, подготвени водачи и механически състав и да потвърдим, че обществото постоянно може да разчита на Българската войска “, добави адмирал Ефтимов.

Той изясни, че през днешния ден ще бъдат изпълнени общо три полета за транспорт на филантропична помощ до Хърватия. След завръщането на двата самолета, единият ще бъде претрупан още веднъж, с цел да извърши и транспортира и на последната пратка.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР