Два военни самолета Спартан“ потеглят към Турция, които ще приберат

...
Два военни самолета Спартан“ потеглят към Турция, които ще приберат
Коментари Харесай

Два самолета „Спартан“ с помощи и екипи потеглят към Турция


Два военни самолета „ Спартан “ потеглят към Турция, които ще приберат част от българските спасители, кучета и техника от потърпевшите от

От понеделник насам имаше пет полета със „ Спартани “, които транспортираха спасители с кучета, спасители от ПСС към БЧК, от пожарната, медици от ВМА.

„ Продължава координираната интервенция сред Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, Министерство на защитата, Столична община и БЧК за подкрепяне на Турция. Днес изпращаме филантропична помощ от одеяла и спални комплекти, както и екип, който да подкрепя сътрудниците от Турция за осъществяване на избавителните интервенции “, изясни шефът на ГДПБЗН Главен комисар Александър Джартов.

Той добави, че през днешния ден от Турция ще бъдат прибрани някои от нашите екипи в Турция.

„ Реакцията в първия ден на нещастието сподели, че тренировките и ученията си костват “, съобщи началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.

„ Изключително значимо е да подпомогнем екипите на пожарната, които са на място. Строителният инженер и неговият екип ще оказват помощ избавителните екипи безвредно да влязат в руините “, добави шефът на „ Аварийна помощ и предварителна защита “ към Столичната община Красимир Димитров.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР