Два трупа са открити в нарочената за разрушаване къща на

...
Два трупа са открити в нарочената за разрушаване къща на
Коментари Харесай

Черна прокоба тегне над къщата на Рачо Петров! Два трупа са открити в сградата и...

Два натрупа са открити в нарочената за разрушение къща на фамозния военачалник и някогашен министър-председател от началото на ХХ век Рачо Петров в центъра на София, написа " Телеграф ".

Събарянето на порутената постройка на ъгъла на бул. „ Дондуков “ и ул. „ Бенковски “ беше възобновено през вчерашния ден, откакто преди два дни от Министерството на културата разпоредиха бутането ѝ да бъде прекратено до изясняване на проблема. До това решение се стигна, откакто по-рано внукът на именития военачалник, който носи и неговото име – Рачо Петров, опита да спре багера.

Проверката на документите обаче открила, че постройката не е монумент на културата, а заповедта за събарянето ѝ е издадена по надлежния ред от Столичната община. Освен това рушащата се къща съставлява заплаха за минувачите, а вътре постоянно се приютяват наркомани и клошари, които палят огън и постоянно провокират пожари.

Преди двайсетина дни в къщата даже е открит мъртвец на наркоман. Оказва се, че това не е първият подобен случай, тъй като преди няколко години в изоставената постройка също е било открито разлагащо се тяло на скитник.

На притежателите на постройката неведнъж са правени наставления да я обезопасят и реставрират, обясниха от общината. Това обаче не се е случило, защото тече правосъден спор за собствеността сред наследниците на ген. Рачо Петров и частна компания. Така се стигна до насилственото ѝ срутване. По време на разрушаването ѝ през вчерашния ден, както БЛИЦ писа обаче багерът се прекатурна, което забави разрушаването.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР