Два сръбски изтребителя МиГ-29 бяха вдигнати във въздуха в събота

...
Два сръбски изтребителя МиГ-29 бяха вдигнати във въздуха в събота
Коментари Харесай

Сърбия вдигна изтребители във въздуха заради неидентифициран самолет

Два сръбски изтребителя МиГ-29 бяха вдигнати във въздуха в събота (30 март), след известие за неидентифициран аероплан, показват от Министерството на защитата на Република Сърбия.

" Днес, в 10:39 часа (09:39 българско време), непрекъснато настоящите сили за надзор и отбрана на суверенитета на въздушното пространство на Република Сърбия откриха незнаен аероплан над Валево, на височина 5500 метра.

Въз основа на заповед на президента на републиката и главнокомандващ на сръбските въоръжени сили Александър Вучич, двойка изтребители МиГ-29 бяха вдигнати на дежурство, а ракетните елементи, които дежурят за Противовъздушна отбрана и радарни средства, продължиха да следят въздушното пространство.

По време на насочването на дежурната двойка самолети към зоната на прехват, задачата е изгубена от зоната на радиолокационните указатели. Изтребителите продължиха полета си и претърсиха зоната, според процедурата, за потвърждаване на обстановката. След претършуване на зоната дежурната двойка бойни самолети получи заповед да се върне на родното летище, а останалите сили продължиха постоянното наблюдаване на въздушното пространство " се показва в известието, представено от БГНЕС.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР