Два случая от седмицата показаха два абсурда у нас -

...
Два случая от седмицата показаха два абсурда у нас -
Коментари Харесай

Двамата джигити, които потрошиха общо 19 коли, остават в ареста

Два случая от седмицата демонстрираха два парадокса у нас - таксиметров водач, който в четвъртък опустоши 11 коли на паркинг, е карал 24 години без брошура. Друг, който блъсна 8 коли, остава без повдигнато обвиняване за шофиране в нетрезво положение поради пропуски в работата на прокуратурата. Днес съдът гледа ограниченията за задържане на двамата и ги остави в ареста.

След гонка с патрулка 27-годишният Даниел Янев удря осем автомобила. Според съда с дейностите си мъжът е заплашил живота на служителите на реда и като по знамение няма тежко ранени или починали. При ареста опитал да избяга и заплашил униформените, че ще ги уволни, тъй като имал връзки в Министерство на вътрешните работи, отправил закани и към техните деца. Според свидетелски показания водачът миришел мощно на алкохол.

Какво пи преди да седнеш зад кормилото?
Бира.
Колко?
Не знам.
Чувстваш ли се отговорен?
Да, скърбя.
Оказва се обаче, че Даниел няма да получи обвиняване за шофиране след приложимост на алкохол. Причината - отказал кръвна проба, а прокуратурата не е поискала от съда позволение да бъде направена наложително такава.
Ивайло Петров, прокурор: Не мога да разясня дейностите на сътрудниците. Не съм приказвал с тях. Това по този начин или другояче не е направено. За да повдигна обвиняване аз би трябвало да потвърдя, че той има централизация в кръвта над 1,2 промила, което няма по какъв начин да стане с неговото изказване - аз пих една бира, или пих две бири. " Оказва се, че заобикалянето на кръвните проби не е казус.Ивайло Петров, прокурор: Преди няколко месеца съдът беше дал такова позволение обаче проверяващите служители на реда бяха обиколили всички лечебни заведения в София и нито един доктор не е изискал да вземе кръв, защото лицето си стягало мускулите и лекарят можел да го нарани макар разрешението на съда.Ние дори в прокуратурата имахме среща с един специалист от ВМА. Обсъждахме такива въпроси, само че и той поддържаше мнението на лекарите, че в случай че лицето не желае непринудено да се отпусне, да се остави да му вземат кръв макар разрешението на съда никой доктор няма да посмее да му забие спринцовката. "
Героят от втория очевиден случай също отказал в началото да му създадат алкохолна проба. Иво Нацев преди три дни влезе в престъпните летописи откакто удари с такси 10 коли след гонка с полицията. Според очевидци водачът е миришел на алкохол и колкото да се е държал на краката си, при ареста блъснал един от служителите на реда в гърдите.
Иво Нацев: Спука се предна дясна гума, занесе се колата. Леко съм блъснал другите таксита и просто стопирах в буса, това е. Не съм пил. Дал съм кръв и урина. "
Резултатите за съществуване на алкохол в кръвта към момента не са подготвени. В правосъдната зала стана ясно, че обвиненият кара без брошура 24 години.
Иво Нацев: " От 1994 година съм водач. Книжка имате ли? Не, нямам. Как сте работил като таксиметров водач? Не съм работил такси. Колата не е работила такси. Документите са върнати във компанията и разрешителното и пътната брошура. Колата отивах да я карам на ремонт. "
Софийският областен съд остави в ареста и двамата водачи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР