Два случая на контрабанда на цигари разкриха митнически служители в

...
Два случая на контрабанда на цигари разкриха митнически служители в
Коментари Харесай

Хванаха над 600 000 къса нелегални цигари на ГКПП Кулата

Два случая на контрабанда на цигари разкриха митнически чиновници в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата. Иззети са 30 950 кутии или 619 000 къса незаконни цигари. По случаите са формирани досъдебни производства, които към този момент са завършени, оповестиха от Агенция " Митници ".


На 18 февруари на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата е осъществена инспекция на два рейса, пътуващи по постоянни линии от Гърция за България. При багажа на пасажер, пътуващ в първия рейс, са открити 3990 кутии (79 800 къса) цигари без бандерол. При втора инспекция, в багажа на различен пасажер, от втория рейс, са открити 2000 кутии (40 000 къса) цигари без бандерол. Общото количество на откритите в рейсовете цигари без бандерол е 5990 кутии - 119 800 къса.

В качеството на обвинени по делото са били привлечени четири лица – причинители и помагачи. След реализирано сред отбраната им и Районна прокуратура – Петрич съглашение на подсъдимите са били наложени санкции. Трима от тях – Л.Б., А.Г., Г.Г., са с по една година „ отнемане от независимост “ с тригодишен изпитателен период и санкции в разнообразни размери – от седемстотин лв. до хиляда лв.. Четвъртият обвиняем – М.М., е с наложено дейно наказване от пет месеца „ отнемане от независимост “ и санкция в размер на хиляда лв..

499 200 къса (24 960 кутии) цигари без български акцизен бандерол са задържали митнически чиновници седмица по-рано, при инспекция на автовоз в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата, влизащ в страната от Гърция и пренасящ 10 използвани автомобила. При инспекцията в колите, в девет от тях са открити общо 24 960 кутии незаконни цигари от разнообразни марки.

Подсъдимият по делото – Д.Г., се е признал за отговорен за осъщественото от него закононарушение и се е споразумял с Районна прокуратура – Петрич. С определението на съда му е наложено наказване от три години „ отнемане от независимост “ с петгодишен изпитателен период.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР