Два самостоятелни циркови спектакъла ще бъдат изнесени на голямата открита

...
Два самостоятелни циркови спектакъла ще бъдат изнесени на голямата открита
Коментари Харесай

Тази събота Цирк сред природата – спектакли за цялото семейство на Младежкия хълм в Пловдив. Вход свободен!

Два независими циркови спектакъла ще бъдат изнесени на огромната открита сцена в Plovdiv Stage park на 27 май, в подножието на Младежкия рид в Пловдив.

Те са особено готови за пловдивчани и гостите на града по Програма за Възстановяване и развиване на организации в региона на обичайния цирк на Национален фонд „ Култура “. Цирковото шоу ще бъде показано от деца и младежи на Националната школа по атракционни изкуства. Партньор на събитието е Фондация „ Заедно “ в Пловдив, като част от идеята да оказва помощ на деца гении и всички типове изкуства да бъдат показани на открити подиуми в паркови пространства, с цел да са налични за фамилии от другите народности.

Близо 30 деца, от единствената в България Национална школа за атракционни изкуства, се включват в специфичните подготовки, траяли няколко месеца. Две години подред те бяха едни от най-очакваните участници на фестивала за децата и фамилията „ Синьо лято “, а тази година, с помощта на поддръжката на НФ „ Култура “, школата ще изнесе два независими спектакъла, особено за пловдивската аудитория. „ Изненадите, които ще представим за първи път на детската аудитория в Пловдив са доста и включват извънредно забавни, особено готови циркови атракции “, дава обещание ръководителят на школата Бойчо Костадинов. Характерно за спектаклите е, че те се изнасят от деца за деца.

„ Чрез изкуство възпитавамеетика, внимание, метод на другарство, дисциплинираност, театрална просвета. Децата по едно и също време се образоват и се приготвят да навлязат в живота с по-естетични усещания “, добавя Бойчо Костадинов.

Първият театър ще стартира в 11:00 ч. в съботния ден на огромната сцена в новото пространство за събития и фестивали Plovdiv Stage park, в подножието на Младежкия рид, а вторият ще е от 17.00 ч. Организаторите предлагат всеки, който желае да се наслаждения изцяло на програмата, да си носи сгъваем стол, възглавничка за сядане или одеало за пикник. Чадъри също няма да са непотребни, защото времето тази седмица остава динамично.

Национална школа за атракционни изкуства съществува от близо 30 години.Първите деца, с които школата стартира работа, са отДома за сираци от Бургас -,,Коджакафалията ”. Днес, над 40 деца на възраст от 5 до 18 години се образоват в тайните на жонглирането, балансирането, фокусите, атракционите изкуства, огнено шоу, клоунади и други Националната школа за атракционни изкуства е отличена с най-голямата интернационална премия за атракционни изкуства във Венеция - Златната корона на,,Орфей ”, притежател е на националната премия “Икар-2015. Една от най-новите им постановки е „ Красив, сладостен сън “ по сюжет и постановка на Влади Въргала. В навечерието на 24 май, Националната школа по атракционни изкуства получи Благодарствено писмо от кабинета на Президента Румен Радев за дейна креативна активност.

Екипът на участниците и уредниците си резервират правото за смяна на часовете на спектакъла, в случай че метеорологичните условия не разрешават провеждането им навън в посочената дата.

Актуалната стратегия може да следите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР