Два са сценариите за алтернативни мерки, които по предложение на

...
Два са сценариите за алтернативни мерки, които по предложение на
Коментари Харесай

Здравните власти с алтернативни предложения за нови COVID мерки

Два са сюжетите за различни ограничения, които по предложение на основния държавен здравен контрольор ще се прегледат в понеделник.

При първия отпадат всички ограничавания, а „ зеленият документ “ ще служи за вход.

Той ще важи за всички просветителни, обучителни и обществени центрове.

Също без ограничавания в броя гости, стига да дават отговор на изискванията, ще са всички развлекателни действия - кина, тетари и концерти, както и фитнесите и спортните събития.

Снощи заведения в столицата започнаха оферират бързи проби за Коронавирус за клиенти след 23 часа. Посетителите взимат тестът сами, а резултата получават на електронната си поща до 15-20 минути. Това докара до спор - би трябвало ли на изнесените пунктове да има здравно лице, с цел да са законни.
Снимка: bTV
„ Тези проби, които се правят, са от сертифицирана лаборатория, законодателството изиска да има здравно лице и в тези лаборатории на всички места има здравно лице “, изясни Павлин Петров, съпредседател на Българската асоциация на заведенията.

В случай, че се одобри разновидността със „ зелен документ “ като вход, страната ще обезпечи 1 милион антигенни проби.

„ Никъде по света не се ползва наложителна имунизация, няма да се ползва и в България “, увери здравният министър доктор Стойчо Кацаров.

За учениците са препоръчани обособени ограничения за оптимален брой учебни заведения да работят присъствено. В ротационна форма ще се минава, в случай че над 20% от учениците са сложени под карантина.

Ако заболеваемостта в общината обаче доближи 750 на 100 000, учениците ще учат от у дома.
Снимка: bTV
„ Засега съгласно нашите специалисти не се постанова подобен, в случай че под цялостен локдаун се схваща всичко да спре и хората да останат по домовете си “, добави доктор Кацаров.

Докато страната обмисля ограниченията, през днешния ден и Ямбол влезе в „ тъмночервената зона “. Новите ограничения на РЗИ трансформират напълно подготовката за идните избори.
Снимка: bTV
„ Тъй като образованията на секционните комисии са част от всеобщите или групови мероприятия, предлагаме тези образования да минат или на самостоятелен принцип, или онлайн “, сподели доктор Радостина Калчева, шеф на РЗИ-Ямбол.

Мари Агопян взе участие в комисии на всички избори до момента и упорства за присъствено образование.
Снимка: bTV
„ Има и хора на възраст, които нямат компютри или интернет, и в случай че не е онлайн образованието, ще бъде мъчно “, счита тя.

От Районната изборна комисия разясниха, че по проблема чакат инструкции от ЦИК.

Мерките в Ямбол влизат в действие от понеделник за три седмици.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР