Два редовни полета седмично ще бъдат изпълнявани от Истанбул до

...
Два редовни полета седмично ще бъдат изпълнявани от Истанбул до
Коментари Харесай

Започват редовни полети от Пловдив до Истанбул

Два постоянни полета седмично ще бъдат изпълнявани от Истанбул до Пловдив и назад.  За това се договориха на среща ръководителят на Съвета на шефовете на летище Пловдив Дойчин Ангелов, изпълнителният шеф на аеропорта Красимир Пешев и представителите на турската нискотарифна самолетна компания „ Пегасус еърлайнс “. Самолетите ще кацат на азиатското летище " Сабиха Гьокчен ", откъдето има стотици благоприятни условия за прикачване на полет до разнообразни елементи на света, в това число полети до десетки мечтани дестинации в Европа и Азия.

Преговорите за откриването на постоянната авиолиния са на финалната права и следва сключване на контракт, като първият полет се чака да бъде сбъднат на 21 януари 2023 година.

Цената на билета също е атрактивна, като прогнозната стойност е 70 евро в посока.

„ Изключително сме щастливи, че в къси периоди договорихме стартирането на постоянната авиолиния Пловдив-Истанбул. По този метод се отваря вратата в Пловдив да дойдат по-лесно туристи от разнообразни точки на света, а и българи да летят без проблем от Пловдив до стотици дестинации посредством прикачване на истанбулското летище “, разяснява ръководителят на Съвета на шефовете на летище Пловдив Дойчин Ангелов.

Линията се чака да бъде атрактивна и за арменската общественост в Пловдив, защото има комфортна връзка с полети до Ереван.
Както всяка самолетна компания, по този начин и тази чака да бъде подкрепена от Фонда за развиване на летище Пловдив. Обещаната поддръжка е била основна, с цел да бъде допустимо разкриването на постоянна авиолиния до Пловдив. Срещата на кметовете на Пловдив и Истанбул Здравко Димитров и Екрем Имамоглу, също е дала подтик за удобното развиване на договарянията.

Този месец летище „ Пловдив ” дава старт на зимната стратегия с нови чартърни полети. Полетите от Анталия и Измир до Пловдив ще се извършват от самолетната компания SunExpress. Чартърните полети са общо осем на брой и ще се правят до началото на месец февруари.

Втората стратегия е от Белфаст, Северна Ирландия и започва на 20 декември. Полетите са 17 на брой, като ще продължат до 26 март и се извършват от самолетната компания Jet2.

„ Туристите, които ще бъдат привлечени от тези стратегии, са главно за зимните ни курорти. Това е добър симптом за зимния туризъм у нас ”, сподели още Дойчин Ангелов.

В момента от летище Пловдив има постоянни полети до двете лондонски летища Лутън и Станстед, немските в Дортмунд и Меминген, извършват се и полети до Дъблин.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР