Два от силните мъжки тимове в световния баскетбол - този

...
Два от силните мъжки тимове в световния баскетбол - този
Коментари Харесай

Баскетболни драми: Литва и Сърбия няма да играят на олимпийски игри

Два от мощните мъжки отбори в международния баскетбол - този на Сърбия и този на Литва, няма да играят на олимпийските игри в Токио.

Това стана ясно след края на квалификационните шампионати.

Снимка: Reuters

В Каунас Литва загуби с 86:95 от отбора на Словения. Балканците бяха предвождани от огромната си звезда - Лука Дончич. 22-годишният плеймейкър направи свръхестествен мач, в който записа " трипъл-дабъл " от 31 точки, 11 битки и 13 асистенции.

Снимка: Reuters

За първи път от 1936 година насам трикратните бронзови медалисти (1992, 1996, 2000) няма да вземат участие в най-важното спортно събитие. Словения пък си обезпечи първа квота като независима страна (а не част от Югославия).

Драматична беше и развръзката на мача сред Сърбия и Италия в Белград. Домакините бяха посочени за сигурен любимец, единствено че изгубиха с 95:102.

Снимка: Reuters

" Плавите " са сребърни медалисти от Рио де Жанейро през 2016 година и Атланта през 1996 година и за четвърти път няма да вземат участие на олимпийски игри. Те пропуснаха да се класират за значимите мачове през 2008 в Пекин и 2012 година в Лондон. През 1992 година тимът не беше позволен до присъединяване поради войната с Хърватия.

Що се отнася до баскетболистите на Италия, които смълчаха почитателите в Белград, те мечтаят да повторят достижението си от последния път, в който бяха на олимпийски игри. В Атина през 2004 година Скуадрата завоюва втория си сребърен орден.

Снимка: Reuters

Последните два отбора, които ще се борят за орден в Токио в мъжкия баскетболен шампионат са Германия (след победа над Бразилия със 75:64) и Чехия (след победа над Гърция с 97:72).
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР