Два от основните претенденти за титлата във Висшата лига –

...
Два от основните претенденти за титлата във Висшата лига –
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Челси 0:1 Ливърпул, Мане наказа домакините

Два от главните кандидати за купата във Висшата лига – Челси и Ливърпул играят при в огромния конфликт от 21-ия кръг на шампионата. Садио Мане откри резултата в деветата минута. Срещата на „ Стамфорд Бридж “ можете да я наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 2 , както и онлайн на платформата.

Лондончани заемат втората позиция преди този кръг с актив от 42 точки, на 11 от водача Манчестър Сити и единствено с една повече от днешния си противник, който обаче има и мач в ресурс.

Няколко часа преди конфликта мениджърът Томас Тухел реши да извади от състава нападателя Ромелу Лукаку. Само преди няколко дни в медиите в Италия се появи изявление на Лукаку, в което белгиецът остро подлага на критика наставника на „ сините” и методите му на работа. Освен, че ще пропусне днешния извънредно значим мач за отбора, нападателят също ще бъде санкциониран от управлението на лондончани. „ Сините “ са и без двамата си титулярни крайни бранители Бен Чилуел и Рийс Джеймс, които са контузени. Андреас Кристенсен също е навън поради контузия.

Мърсисайдци пък няма да може да разчитат на своя управител Юрген Клоп край страничната линия, защото е инфектиран с COVID-19 и е в самоизолация. Освен това, вратарят Алисон, Жоел Матип и Роберто Фирмино също с позитивни проби за ковид и пропущат срещата. Тиаго Алкантара и Такуми Минамино също са отвън сметките поради разнообразни контузии. Защитникът Анди Робъртсън пък е осъден.

/ /

Още преди да са изтекли и 30 секунди от срещата Садио Мане получи жълт картон поради удар с лакът против Сесар Асипилкуета в битка за топката във въздуха.

Първата голова опция пристигна в шестата минута, когато Мане бе изведен отляво зад отбраната в половината на Челси и потърси незабавно Мохамед Салах, който засече от границата на наказателното поле, само че Едуард Менди мазета.

"Сините " дадоха отговор минута по-късно, когато Трент Александър-Арнолд не съумя да почисти добре топката, тя рикошира в Кай Хавертц и попадна в Кристиан Пулишич, който се озвова очи в очи с Куивийн Келехър, само че аварийният пазач на гостите се хвърли в кратата му и мазета.

Ливърпул пръв удари в деветата минута след неточност на Трево Чалоба. Диого Жота опита да изведе Мане, само че Чалоба бе застанал пред него и опита да играе с глава, само че вместо това даде топката на сенегалеца, който се втурна в наказателното поле, преодоля Менди и невъзмутимо приключи във вратата - 0:1.

LIVE |

0:1 Садио Мане 9'

Висша лига, 21-и кръг

Стартови сформира на двата тима:

Here’s how we’ll line up today!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР