Два нови потенциално опасни варианта на коронавируса се появиха в

...
Два нови потенциално опасни варианта на коронавируса се появиха в
Коментари Харесай

Георги Маринов: Има два нови подварианта на Делта, единият с потенциал да заразява клетките по нов начин

Два нови евентуално рискови разновидността на ковид се появиха в света. За това сигнализира Георги Маринов, молекулярен и постепенен биолог от Департамента по генетика в Университета в Станфорд, на профила си във Фейсбук. Той прецизира, че та са разновидности на доминантния сега Делта вид, като единият от тях се популяризира извънредно бързо в Чили.

Двата нови разновидността са с названията AY.34 и AY.4.2. При AY.34 основната разновидност е Q677H, която е допустимо да има резултат върху заразността на вируса. „ Емпирически сега AY.34 пораства мощно като съразмерност от секвенциите в Чили (ако и произходът му да наподобява да е някъде в региона на Сенегал). И освен като съразмерност -- Чили е първата южноамериканска страна, в която случаите потеглят да порастват нагоре след замяната на локалните разновидности с Делта. От дъно от към 450 случая дневно, сега те към този момент гонят 1000 “, написа ученият. Той напомня, че в Чили имунизираните с първа доза са 85% от цялото население, тези с две дози са 75%, a, защото на Чили се наложи да преживее два пост-ваксинационни локдауна, има огромен брой хора и с три дози.
 COVID-19 ще повлияе на генетичната конструкция на човечеството COVID-19 ще повлияе на генетичната конструкция на човечеството
Най-лошата последица от пандемията от COVID-19 може да бъде смяната в човешкия геном. Това сподели вирусологът Анча Баранова в изявление з...

Другият забавен вид сега е AY.4.2. Който се характеризира с спомагателната разновидност Y145H. Която е в NTD домейна на S протеина. „ Спекулацията е, че Y145H разрешава на S протеина да се свързва със сиалова киселина и по този метод да инфектира клетките без значение от ACE2 рецептора. Нещо сходно наподобява се случва при MERS-CoV. Това е нечиста сделка и следва да се види дали в действителност има нещо общо с истината, само че обстоятелствата са, че AY.4.2 пораства доста мощно в Англия сега “, предизвестява Георги Маринов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР