Два мъртви вълка. Кървава гангстерска разправа. Безпощадна наемна убийца. За

...
Два мъртви вълка. Кървава гангстерска разправа. Безпощадна наемна убийца. За
Коментари Харесай

Излиза Вълче лято - първи самостоятелен трилър на скандинавската звезда Ханс Русенфелт

Два мъртви вълка. Кървава гангстерска кавга. Безпощадна наемна килърка. За няколко денонощия животът в другояче спокойния шведски град Хапаранда, ситуиран на границата сред Швеция и Финландия, се прекатурва надолу с главата. Предстои горещо, с напрежение, безжалостно лято… А създателят Ханс Русенфелт от дълго време е потвърдил, че умее да основава напрежение и да държи читателите и феновете на нокти. Той има зад тила си седем суперуспешни престъпни романа, написани взаимно с Микаел Юрт, и също по този начин е основател и сценарист на телевизионния феномен „ Мостът “ и на наградения с интернационално „ Еми “ сериал на „ Нетфликс “ „ Марсела “. Сега Русенфелт ни сервира „ Вълче лято “ – първият му независим трилър, чиито права за издаване са продадени към този момент в близо 30 страни. У нас излиза в дъждовния октомври в превод на Ева Кънева и с логото на издателство „ Емас “ и ще прави компания на имена като Ю Несбьо, Самюел Бьорк и Юси Адлер-Улсен в известната им поредност скандинавски престъпни романи.

В гориста околност в покрайнините на Хапаранда немски екскурзиант се натъква на отровена вълчица. Мъртвите вълци след това се оказват два – с изключение на вълчицата е починало и вълче.В стомасите им ветеринарите намират човешки остатъци. След огромно претършуване на околния периметър полицията открива раздрания труп. Той обаче не е погубен от вълците. По тялото му има огнестрелна рана и личат пострадвания от конфликт с кола. Кой е този мъж? Как и за какво се е озовал покрай Хапаранда?
 Романът Божествената ни потапя в света на неповторимата Сара Бернар Романът " Божествената " ни потапя в света на неповторимата Сара Бернар
Според Марк Твен има пет типа актриси - „ неприятни актриси, търпими актриси, положителни актриси, велики актриси и Сара Бернар “. Със...

Следите водят проверяващите към провалена наркосделка в финландския град Рованиеми, където след избухнала престрелка умират трима руснаци и четирима финландци, а един от гангстерите изчезва с голяма партида опиати и крупна сума пари. Времето притиска служителите на реда в Хапаранда, тъй като и други желаят да узнаят истината какво се е случило с дрогата и парите: загадъчен наркодилър и търговец на ловни титли, надзирателка в пандиза, татко на дете с увреждане, обезверен безделник, отблъснат от фамилията си…Когато обаче в остаряла изоставена къща проверяващите се натъкват на петима мъртъвци, свиреп наръгани с хладно оръжие, служител на реда Хана Вестер и сътрудниците ѝ схващат, че из града им вилнее палач, който няма да се спре пред нищо, до момента в който не се добере до изчезналата пратка.

„ Вълче лято “ слага началото на нова престъпна поредност за полицайката Хана Вестер – жена със мощен темперамент, която животът е изправил пред не едно или две тествания. Усетът на Русенфелт за човешката природа личи във всеки облик, атмосферата на Хапаранда е построена безупречно и читателят бързо си дава сметка, че това е от тези книги, които просто не можеш да оставиш.

Ханс Русенфелт, роден през 1964 година, е шведски сценарист, продуцент, артист, ефирен и радиоводещ, фамозен най-много като сценарист на най-успешния скандинавски ефирен сериал „ Мостът “, излъчен в над 170 страни по света. В съавторство с Микаел Юрт написа седем романа за престъпния психолог Себастиан Бергман, трансформирали се в бестселъри. През септември 2020 година излиза първият му независим трилър „ Вълче лято “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР