Два конкурса за нови български песни спечели тази година създаденият

...
Два конкурса за нови български песни спечели тази година създаденият
Коментари Харесай

Косьо Филипов по повод още едно първо място като автор на текст: 40 години чаках да се запозная с композитора на „Остани тази нощ“

Два състезанието за нови български песни завоюва тази година основаният неотдавна тандем сред композитора Рафи Жамакорцян и журналиста Костадин Филипов, който е създател на стиховете.

 

През лятото песента „ След теб “ стана първа в Хисаря в осъществяване на младия Георги Костадинов от Добрич, а през септември „ Чай от милувки “ победи в „ София сонг “, показана от Нели Рангелова. В креативната заварка сред създателите има любопитна предистория, а евентуално и бъдеще.

 

 

Костадин Филипов

Двамата настояват, че като че ли са се познавали цялостен живот. Започнали да си пишат в обществените мрежи все едно са другари, изгубили дирите си през годините, до момента в който не се срещнали в края на февруари, след което всичко е музикална история с общото им песенно завещание.

Когато се срещнали станало ясно, че приказват на един език още в първите 10 минути от диалога им.

Рафи Жамакорцян

 

В днешно време дистанциите не значат нищо, поради обстоятелството, че вали от средства за връзка. Филипов споделя, че му лишило повече от две седмици да се концентрира и да подбере най-правилните думи. И резултатът е налице – осъществяването на Георги Костадинов докосна сърцата на аудитория и жури на състезанието за нова българска ария „ Мелодията на водата “ в Хисаря и бе отличена като първа. Надяват се на необятен набор на аудитория, поради че текстът е доста прекрасен, а мелодията – лесна за мелене.

Инфо: Уикенд

Тагове: Косьо Филипов Рафи Жамакорцян Георги Костадинов песен „ Чай от милувки “ „ София сонг “ „ След теб “ „ Мелодията на водата “
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР