Два китайски военни кораба и 11 изтребителя бяха засечени около

...
Два китайски военни кораба и 11 изтребителя бяха засечени около
Коментари Харесай

Китайски изтребители и кораби пак се навъртат около Тайван

Два китайски военни кораба и 11 изтребителя бяха засечени към Тайван. За това оповестява тайванското министерство на защитата, представено от ТАСС.

Ведомството твърди, че аероплан J-11 и аероплан Су-30 са прелетели " в източната част на междинната линия на Тайванския пролив ".

Тайванските военни следиха обстановката и реагираха на тези действия с военен въздушен патрул, военни кораби и зенитно-ракетни комплекси, прибавя министерството.

Тайван живее под непрекъсната опасност от инвазия от страна на Китай, който претендира, че демократично управляваният остров е част от неговата територия и би трябвало да бъде високомерен - със мощ, в случай че е належащо.

През 2005 година Пекин одобри закон, даващ на страната правно съображение за военни дейности против острова, в случай че той се отдели или има намерение да го направи.

Тайван обаче отхвърля претенциите на Китай и акцентира, че единствено жителите на острова могат да вземат решение бъдещето си.

Напрежението сред Пекин и Тайпе набъбна, откакто през август ръководителят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси посети острова.

За да покаже гнева си, Китай провежда военни учения към Тайван, които включваха изстрелване на ракети и стъпки за слагането на острова под обсада. Оттогава Китай продължава военните си дейности, въпреки и в по-малък мащаб.

Това насочи вниманието на Тайван и другарските му страни, като Съединените щати и Япония, върху това по какъв начин би могъл да се развие всеки спор с Китай и по какъв начин Тайван и неговите съдружници могат да отговорят.

Тайпе към този момент предизвести, че китайска обсада на Тайван или завземането на негов офшорен остров ще се смятат за акт на война.

Източник: ТАСС
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР