Два хеликоптера на украинските военновъздушни сили поразиха тази нощ петролен

...
Два хеликоптера на украинските военновъздушни сили поразиха тази нощ петролен
Коментари Харесай

Украински хеликоптери атакуваха руска територия, поразиха склад за горива в Белгород

Два хеликоптера на украинските военновъздушни сили поразиха тази нощ петролен контейнер в нефтобаза в съветския град Белгород, откакто прекосиха границата, летейки на дребна височина, заяви губернаторът на региона Вячеслав Гладков.

Гладков посочи, че вследствие на нанесения удар е избухнал пожар, при който са потърпевши двама служащи.

Някои елементи на града, който се намира покрай границата с Украйна, бяха евакуирани, добави той. Животът на потърпевшите не е в заплаха, посочи губернаторът.

Междувременно стана ясно, че държавното управление на Украйна изпраща десетки рейсове до Мариупол в нов опит да изтегля хората и да достави филантропична помощ. Над 100 хиляди души към момента се намират в пристанищния град. Те са без вода, ток или отопление, като температурите от време на време падат под нулата, а храните и медикаментите свършват.

По-рано Би Би Си заяви, че обстановката към столицата Киев наподобява се усъвършенства.

Малък ескорт на Червения кръст напусна Запорожие на път за Мариупол, откакто екипът получи нужните гаранции за сигурност, за да се опита да улесни евакуацията на цивилни от обсадения град. Предишните опити за основаване на филантропични коридори не проработиха, защото условно контрактуваното преустановяване на огъня се провали.

Ситуацията към столицата Киев наподобява се усъвършенства, оповестява Би Би Си. Микола Жирнов, началник на киевската военна администрация, съобщи, че фирмите и услугите в града работят обикновено. В покрайнините на столицата обаче към момента се водят боеве.

Руските сили през вчерашния ден са обстрелвали градовете Ирпен и Макаров, оповестява се за боеве към Гостомел и Бровари в предградията. Местните управляващи споделят, че жителите би трябвало да бъдат внимателни.

Междувременно английското военно разузнаване заяви, че украинските сили са си върнали селата Слобода и Лукашовка. Те са ситуирани по основните направления за доставка сред Чернигов и Киев, които са подложени на продължаващи въздушни и ракетни удари, макар изказванията на Русия за понижаване на интензивността в тези региони, се споделя още в отчета.

В следващото си видеообръщение президентът Володимир Зеленски сподели, че обстановката в южната част на Украйна и в региона на Донбас остава извънредно комплицирана.

„ Нападателите насочват своята бойна, изобретателна сила към краткотрайно окупираните региони на Херсонска област. Опитват се да провеждат там всякакви неразбираеми структури и да измислят по какъв начин да закрепят наличието си. Такива дейности обаче са безперспективни, тъй като колкото повече те демонстрират интензивност в района, толкоз по-големи ще бъдат в последна сметка загубите за самата Русия, “ посочи Зеленски.

Според украинския президент съветските военни натрупат капацитет за удари в Донбас, в Мариупол и по направлението към Харков.

Министърът на защитата на Англия Бен Уолъс в това време съобщи, че репутацията на великата съветска войска е унищожена, а президентът Путин към този момент не е толкоз мощен.

„ Той към този момент е човек в клетка, която самичък си е построил “, сподели Уолъс пред Скай нюз.

По думите му интернационалните съдружници са се съгласили да доставят повече военно съоръжение на Украйна, в това число бронирани транспортни средства, артилерия и муниции с огромен обхват.

Източник: БНР, Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР