Два допълнителни влака ще бъдат осигурени поради очаквания повишен интерес

...
Два допълнителни влака ще бъдат осигурени поради очаквания повишен интерес
Коментари Харесай

БДЖ ще осигури два допълнителни влака в края на поредицата от почивни дни

Два спомагателни влака ще бъдат обезпечени заради упования нараснал интерес към пътешестване с трен в края на идната поредност от почивни дни във връзка Международния ден на труда – 1-ви май и Денят на храбростта (Гергьовден) – 6-и май.

На база разбор на натовареността при пътуванията през интервала на Великденските празници е открита спомагателна нужда за обезпечаване на преносим състав за пътешестване по направленията Горна Оряховица-Плевен-София и Монтана-Враца-София. В тази връзка БДЖ ще обезпечи два спомагателни влака по тези посоки на 2-ри и на 8-ми май за да се даде спомагателна опция за пътешестване съгласно упованията за повече искащи да се придвижат до столицата в последните от поредицата почивни дни. Композициите ще се движат, както следва:
Бърз трен № 2672 от Горна Оряховица за София ще отпътува от гара Горна Оряховица в 15:15 ч. и ще идва на Централна гара София в 19:10 ч. Бърз трен № 7673 от Монтана за София ще потегля от гарата в Монтана в 13:25 ч. и ще идва на Централна гара София в 16:16 ч.
Допълнителните влакове ще стопират на всички по-големи гари по маршрута на своето пътешестване. Пълното им разписание е налично в електронния справочник на формалната интернет страница на БДЖ ().

„ БДЖ - Пътнически превози” ЕООД обичайно ще обезпечи спомагателни места и в регулярно пътуващите влакове по главните посоки в страната. За интервала от през днешния ден (29-и април) до 9-и май в това число композициите ще се движат с общо над 22 000 спомагателни места, като с увеличени сформира ще пътуват влакове по следните направления:
София-Варна-София; София-Бургас-София; София-Пловдив-София; София-Стара Загора-София; София-Свиленград-София; София-Горна Оряховица-София; София-Плевен-София; София-Видин-София; София-Лом-София; София-Благоевград-София; София-Кулата-София; Русе разпределителна-Стара Загора-Русе разпределителна; Варна-Враца-Варна; Пловдив-Горна Оряховица-Пловдив; Пловдив-Варна-Пловдив.
БДЖ припомня на своите клиенти, че с цел да си обезпечат удобно и умерено пътешестване през натоварените интервали при поредност от почивни дни, е належащо да закупят авансово билети за своето пътешестване със непокътнато място. Служителите на билетните каси са категорично инструктирани да предизвестяват клиентите на железопътния транспортьор, които си закупуват билети в деня на пътуването, че при привършване на седящите места могат да пътуват без обезпечени такива. Продажбата на билети ще бъде съобразена с броя на местата във всеки трен, като ще бъдат допускани не повече от 20 правостоящи пасажери във вагон, съгласно условията за сигурност на пътуващите по време на придвижване.

Клиентите на БДЖ могат да закупуват билети за своето пътешестване и онлайн, като системата разрешава 30 дневна предварителна продажба. Онлайн системата за продажба на железопътни билети е налична на формалната интернет страница на БДЖ -, както и на електронен адрес -.

„ БДЖ - Пътнически превози” ЕООД припомня на своите клиенти, че при закупуване на билети за отиване и връщане, могат да употребяват от 10 % до 20 % понижение от постоянната цена според от другите търговски предложения на сдружението.

Подробна информация за разписанието на влаковете може да бъде предоставена от чиновниците на гишетата „ Информация” и билетните каси във всички железопътни бюра и гари в страната, на националния информативен телефон 02/931 11 11 или от електронния справочник на формалната интернет страница на сдружението: .
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР