Два аварийни екипа на дирекция Аварийна помощ и превенция“ на

...
Два аварийни екипа на дирекция Аварийна помощ и превенция“ на
Коментари Харесай

От утре: 7-местен бус от София ще извозва деца и родители до Витоша

Два спешни екипа на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ на Столичната община ще транспортира деца, съпроводени от най-малко един родител, които желаят да карат ски на Витоша. Това написа във Facebook кметът на София Васил Терзиев. Инициативата стартира от на следващия ден – неделя, от 8:00 ч. до 12:30 ч.

В обявата се отбелязва, че се обезпечава превоз на дребните скиори с съоръжение от местността „ Витошко лале ” до околност „ Морени ”. Зоната от „ Морените ” до хижа „ Алеко ” е пешеходна. 

„ Превозването до планината ще става със  седемместен пътнически микробус, който ще направи няколко курса. Надявам се да успеем да помогнем на всички фамилии да стигнат до Витоша и да прекарат пълноценно време с децата си “, написа още столичният кмет. 

Днес са пуснати два спомагателни рейса по линия №66 заради засилен поток на пасажери и многото искащи да прекарат свободното си време на Витоша, прибавя той. 

„ Екипите на Центъра за градска подвижност наблюдават натовареността по линиите и имаме подготвеност да осигурим спомагателни рейсове по линия №63 “, оповестява Васил Терзиев.

В началото на месеца от фондация „ София – европейска столица на спорта “ оповестиха, че до хижа „ Алеко “ на Витоша ще работи зона за втурване с шейни от петък до неделя през цялата зима при подобаващи условия. В останалите дни от седмицата пистата също ще може да се употребява, само че без защитните мрежи и обслужващ личен състав.

Инициативата на столичния кмет като цяло е хубава, само че едва ли ще успее да събере всички искащи - един курс ще лишава на лидера най-малко час, което прави най-вече 4 курса за ден, или не повече от 28 души...за двумилионна София. Автобус 66 също е претъпкан. Лифтът не работи, а придвижването към планината, изключително през почивните дни, е кошмарно за водачите и туристите. Често множеството са принудени да вървят километри, с цел да се доберат до пистите, разминавайки се на косъм с паркирани и движещи се коли. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР