Два американски изтребителя F-16 нанесоха удари по бази за амуниции

...
Два американски изтребителя F-16 нанесоха удари по бази за амуниции
Коментари Харесай

САЩ атакуваха бази в Сирия, използвани от иранската гвардия

Два американски изтребителя F-16 нанесоха удари по бази за амуниции в Източна Сирия. Вашингтон твърди, че оборудванията са били употребявани от считаната за терористична формация Иранска революционна армия. От Техеран към този момент няма коментар.

Министърът на защитата Лойд Остин съобщи, че извършените офанзиви нямат връзка с войната сред Израел и Хамас , макар че сходни спекулации към този момент се тиражират от специалисти и анализатори на Близкия Изток.

От началото на спора американските и съдружните войски са били атакувани най-малко 12 пъти в Ирак и четири пъти в Сирия. По данни на Пентагона общо 21 американски военнослужещи са получили леки пострадвания .

По-рано от Белия дом оповестиха, че президентът Джо Байдън е предизвестил висшия ирански водач аятолах али Хаменей да спрат неотложно офанзивите против американски военни в Близкия Изток. По-рано иранският външен министър съобщи в Организация на обединените нации, че в случай че дейностите на Израел против " Хамас " в Газа не спрат, то Съединените щати " няма да бъдат пощадени от този огън " .

Междувременно стана ясно, че китайски аероплан изтребител е минал на към три метра от американски бомбардировач Б-52 над Южнокитайско море. В изказване на американските военни се акцентира действителната опция за случай във въздуха.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР