Дуото носи посланието за европейско единство - закономерно последствие от

...
Дуото носи посланието за европейско единство - закономерно последствие от
Коментари Харесай

Доброто и лошото ченге на Европа с визита при Си Дзинпин

Дуото носи посланието за европейско единение - закономерно следствие от забележимия интерес на европейските водачи към Китай, след неотдавнашните визити на немския канцлер Олаф Шолц и испанския министър председател Педро Санчес в Поднебесната империя.

Главната тематика в двустранните диалози несъмнено ще бъде прекъсването на войната в Украйна, като френският президент евентуално ще играе положителното ченге, защото съгласно представител на Елисейския замък Макрон е разкрил " точки на доближаване с китайските оферти " за преустановяване на войната.

За фон дер Лайен остава ролята на „ неприятното ченге от Брюксел “, поради острата тирада, която през вчерашния ден изнесе, критикувайки Си Дзинпин, че поддържа другарството си с Владимир Путин. Освен това, съгласно фон дер Лайен, китайският кротичък проект от 12 точки е „ просто нежизнеспособен “, поради отсъствието на въпросите с изтеглянето на Русия от бойните дейности и от анексираните украински територии.

Подкрепяйки по-умерена версия на концепцията на Съединени американски щати за разграничаване от Китай, фон дер Лайен се разгласи за концепцията...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР