Дунавската стратегия е много добра, но няма философия за финансиране.

...
Дунавската стратегия е много добра, но няма философия за финансиране.
Коментари Харесай

Карадайъ: Парадокс - евроскептични партии ще са част от председателството на ЕС

Дунавската тактика е доста добра, само че няма философия за финансиране. Това сподели в отговор на журналистически въпрос в Русе ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който взе участие във конгрес ”Териториално съдействие България - Румъния ”, проведен от евродепутата и ръководител на Младежкото Движение за права и свободи Илхан Кючюк, с поддръжката на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ), съобщи Българска телеграфна агенция.
Карадайъ изясни, че трансграничното съдействие дава резултат, когато локалните управляващи са дейни. " За страдание централните управляващи, по един или различен метод със своята ангажираност в някаква степен, оставят на назад във времето трансграничните планове ", сподели ръководителят на Движение за права и свободи. Той изясни, че по-голямата част от общините мъчно се самофинансират. За плановете най-много се разчита на европейските оперативни стратегии.

" Нашата политика е била да има национално финансиране и то с ясна стратегия ", сподели ръководителят на Движение за права и свободи. По думите му не би трябвало да се вършат единствено тактики на хартия, само че е нужна действителна визия за тяхната реализация, когато са в полза на хората. Илхан Кючюк сподели, че крайната цел на форума е да бъдат обменени положителни практики и да се формулират съответни начинания за районно съдействие сред двете страни.

" Целта е преди всичко да помогнем на българското председателство на Съвета на Европейския съюз посредством сходни начинания ", изясни Кючюк. По време на форума Карадайъ сподели още, че в България има един проблем, който остава главно в полето на Движение за права и свободи, като дейна част от политиката на партията. " В сегашната власт в България като съдружен сътрудник взе участие едно националистично обединяване от три партии, които в цялата си биография са били евроскептици.

И се получава абсурд - евроскептични партии, които имат министри и вицепремиери, да вземат участие в Съвета на Европейски Съюз и да са част от председателството на Европейски Съюз ", съобщи ръководителят на Движение за права и свободи. Сред гостите на форума са Искра Михайлова - ръководител на комисията по районна политика в Европейския парламент и кметът на Кърджали и заместник-председател на Движение за права и свободи Хасан Азис.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР