dunavmost.comСъществуват политическа воля и необходимите условия за развитие на равнопоставено

...
dunavmost.comСъществуват политическа воля и необходимите условия за развитие на равнопоставено
Коментари Харесай

Румен Радев: Българо-руският диалог допринася за възстановяване на доверието между ЕС и Русия

dunavmost.com

Съществуват политическа воля и нужните условия за развиване на равнопоставено и взаимноизгодно съдействие сред България и Русия.

Това съобщи президентът Румен Радев на среща с ръководителя на държавното управление на Руската федерация Дмитрий Медведев през днешния ден на „ Дондуков “ 2. Българският държавен глава напомни, че по време на срещата му с президента на Руската федерация Владимир Путин м.г. в Русия беше възобновен и разговорът на най-високо равнище макар разликите по двустранни и интернационалните въпроси.



„ Считам, че българо-руският разговор способства за възобновяване на доверието сред Европейски Съюз и Русия, от което всички ние имаме интерес “, акцентира Румен Радев.

По думите на президента, Русия е стратегически сътрудник на страната ни в енергетиката, където има огромен капацитет за задълбочаване на двустранните връзки. „ Разбира се, при съблюдаване на значими правила като целенасоченост, конкурентост, бистрота, сигурност на доставките и изключително значимо за България – преференциална цена “, добави Румен Радев. България желае да резервира своето място на газовата карта на Европа, без значение от преноса на съветски газ през други страни, съобщи още българският държавен глава. Ниската себестойност и сигурността на енергийните доставки са значими фактори за конкурентоспособността и стопанската система на всяка страна.

Президентът открои и партньорството в областта на туризма, в която двустранните връзки са устойчиви и перспективни и добави, че българската стопанска система може да предложи доста повече на съветския консуматор, който познава и цени качеството на редица български артикули.

Добрите връзки, които съществуват сред българския и съветския народ, следва да бъдат основа за първокласен скок в развиването на двустранните връзки и изключително в стопанската система, означи от своя страна Дмитрий Медведев. По думите на съветския министър председател от напъните на политиците и в двете страни зависи да се преодолее интервалът на застоялост в търговията и „ сриването на икономическите връзки “.

„ С нашите старания можем да променим всичко, най-важното е държавните управления да работят както би трябвало, да бъдат взети нужните решения на равнище компании, да бъдем в непрекъснат разговор, в това число в разговор на междурегионално и филантропично равнище “, съобщи Дмитрий Медведев. Руският министър председател предложения българския държавен глава на Петербургския интернационален стопански конгрес през юни т.г., на който да продължи разговорът за реализацията на плановете от общ интерес.

Обща бе позицията, че партньорството сред България и Русия в образованието, науката и културата има дълги обичаи и големи вероятности за развиване.

„ Това е същинска инвестиция в бъдещето на двустранните връзки и изключително в основаването на опция за по-активен продан в образованието и науката “, акцентира Румен Радев. Президентът уточни, че страната ни се е утвърдила като районен учебен център и у нас висше обучение получават значително студенти от редица европейски страни.

И Румен Радев, и Дмитрий Медведев означиха дълбоките исторически, духовни и културни връзки, които свързват българския и съветския народ, и са устояли на тестванията на времето.

Президентът Радев открои тържественото отбелязване в страната ни на 141 години от края на Руско-турската война и Освобождението на България, както и ролята на основаната от българските първоучители писменост, на която двата народа пишат, четат и реализират деен културен продан.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 РЕКОРД_ПО_THUMBS_DOWN (преди 25 секунди) Рейтинг: 763 | Одобрение: -1512 САМО ГЕРБ! САМО ГЕРБ! САМО ГЕРБ! ПАЧИ КРАК ЕООДОБИД ДАБАДА НАИ НЕХАРЕЗВАНЕАД ГОМЕНДИРАЖД В БЕДЕЛ БГ. Напиши коментарИме: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР