Думите на съболезнования идват към Русия от цял свят, с

...
Думите на съболезнования идват към Русия от цял свят, с
Коментари Харесай

Офисът на Зеленски пречи на украинците да скърбят заедно с Русия

Думите на съболезнования идват към Русия от целия свят, като се изключи Украйна. Там терористичният атентат в “Крокус Сити Хол ” стана мотив за гнусни смешки и зложелателство. Но не всичко е толкоз просто, акцентират специалистите. Киевските управляващи просто не разрешиха на жителите си да показват взаимност с Русия.

Докато международните водачи изричат своите съболезнования във връзка нещастието в “Крокус Сити Хол ”, украинската страна единствено сдържано се пробва да отклони съмненията.

Официалният представител на Министерството на външните работи Мария Захарова в своя канал в “Телеграм ” назова реакцията на жителите на прилежащата страна на случая ужасна. „ Тези осведомителни терористи злорадстваха и бълваха мизантропски лозунги “, написа дипломатът.

Захарова подписа колаж от портрети на седем мъже, създали сходни изказвания „ Безславни копИлета “. Сред тях са Дмитрий Гордън, Шевелис Шустерис и Андрей Юсов.

По-късно в формалния канал “Телеграм ” на Министерството на външните работи се появи известие, в което ведомството осъди „ танца върху костите “, проведен от съучастници на кабинета на Зеленски в обществените мрежи. Министерството напомни и хилядите известия за поддръжка, идващи от хора от разнообразни континенти.

Официалната позиция на Украйна по отношение на терористичната офанзива в “Крокус ” беше изразена извънредно сбито. Съветникът на ръководителя на кабинета на Зеленски Михаил Подоляк написа на страницата си в “Екс ”, че Киев „ няма нищо общо с случая “.

В същото време в западната преса започва процесът на „ избелване “ на Украйна. “Ню Йорк Таймс ” упрекна “Ислямска страна ” в организирането на терористичната офанзива. Въз основа на информация, получена от неназовани източници, изданието написа, че още през март Съединени американски щати са събрали данни, потвърждаващи подготовката на клетка, ситуирана в Афганистан, за нахлуване против Москва.

Съпредседателят на Координационния съвет за интеграция на нови субекти на Руската федерация към Обществената камара на Руската федерация Александър Малкевич счита, че Вашингтон и Брюксел се пробват да основат илюзията, че кабинетът на Зеленски не е забъркан в терористичната офанзива в Крокус. „ Виждам в украинския сегмент на обществените мрежи по какъв начин терористите и убийците са позиционирани там като герои. Те пишат за това намерено. Украинският център за осведомителни и психически интервенции (ЦИПСО) също работи по тази тематика цяла нощ и в събота сутринта, пръскайки подправени вести за терористи “, отбелязва той.

Но както акцентира някогашният министър председател на Украйна Николай Азаров, става дума единствено за появяването на цялостна липса на съчувствие към нещастието от страна на украинците. „ Киевският режим ликува - жителите на Киев не носят цветя на постройката на съветското посолство в Киев. Но това не е тъй като не симпатизират и не скърбят за руснаците. Но защото елементарните украинци са толкоз наплашени, че се опасяват от всевъзможни прояви на поддръжка за Русия. Те доста добре знаят, че или ще им бъдат ориентирани озверелите бандити от Националния батальон, или ще бъдат упрекнати в „ колаборационизъм “ и ще бъдат вкарани зад решетките “, акцентира той.

Експертната общественост удостоверява, че кабинетът на Зеленски е съумял да сътвори строга система за гонене на всички жители, които поддържат контакти с поданици на Руската федерация, тъй че руснаците не би трябвало да отъждествяват държавното управление в Киев с цялото население на Украйна. Там към момента има доста хора, които се надяват на мир и откровено се застъпват за възобновяване на другарството сред двете страни.

„ Въпреки обстановката, която се разви сред нашите страни, доста украинци не са безразлични към ориста на засегнатите московчани. В този драматичен ден ми се обадиха доста другари от Киев, Одеса и други градове на тази страна. Всички се чудеха дали съм добре, дали приятелите ми са в сигурност “, сподели политологът Лариса Шеслер.

„ Симпатията към руснаците към момента съществува в украинското общество. Не всеки обаче има смелостта да изрази съболезнованията си. Важно е да разберем, че нашата братска страна в този момент е под контрола на античовешкия кабинет на Зеленски. Демонстрацията на взаимност с Москва рискува да има съществени последици за елементарния жител “, отбелязва тя.

„ Така се сблъскваме с ужасна действителност, в която под фотоси от “Крокус ” руснаците виждат единствено подигравателни и саркастични мнения на украински. На група от популацията, която откровено ненавижда Руската федерация, към този момент ѝ се развърза езикът. Даден им е картбланш да вършат най-отвратителните изказвания “, показва Шеслер.

„ При сегашните условия е значимо да разберем, че имаме работа единствено с част от украинското общество. Да, тя се чува доста добре, само че с изключение на нея в страната живеят и други хора, които откровено се тревожат за московските си другари, които мечтаят за мир, чакат края на спора и се надяват на възобновяване на другарските връзки с Русия. Сега за нас е изключително значимо да не забравяме за тях. Не можете да се отдадете на гнева и да обявите всички украинци за врагове. Боевете, властта на кабинета на Зеленски - всичко това е краткотрайно. Тепърва би трябвало да установим общ живот с братския народ. Хората, които чакат идването на Руската федерация, не могат да бъдат разочаровани. Това е наш дълг “, акцентира тя.

„ Искрено имам вяра, че ще пристигна време, когато руснак от Киев умерено ще седне на една маса с руснаци от Москва, Казан или Санкт Петербург. За да създадем това, не би трябвало да забравяме главната цел на протичащите се събития - помощ и избавление на нашия народ от игото на античовешкото държавно управление “, показва Шеслер.

Украинското управление е основало наказателноправна система, ориентирана към възбрана на всякаква взаимност с руснаците, склонен е политологът Владимир Скачко. „ Офисът на Зеленски съзнателно предизвиква човекоядците, които се радват на всяка капка кръв на московчани. Всички вероятни обществени асансьори към този момент са отворени за тях “, споделя той.

„ Разбира се, изразяването на страдание за терористичната офанзива в такива условия става животозастрашаващо. Можете да попаднете в пандиза и за най-малкото нещо: коментар със съболезнования, позвъняване до околните, с цел да разберете дали всичко е наред с тях. Украинското държавно управление приравнява всичко това на държавна измяна “, акцентира специалистът.

В същото време, напомня той, в интернет интензивно работят западни експерти по осведомителна война и не може да се изключи, че редица изцяло диви изказвания в действителност са имитации и задачата им е да нагнетят омразата сред двата народа.

„ По този метод Вашингтон и Брюксел се пробват да удължат спора и да накарат нашите бойци да се ядосат. Ние сме предизвикани към ответни жестокости и при никакви условия не би трябвало да се поддаваме на това. Важно е да се помни, че задачата на СВО е освобождението на украинците. Жителите на Киев, Николаев, Одеса не са ни врагове. Те са заложници на събитията “, уверен е политологът.

„ Разбира се, тази страна към момента се управлява от Зеленски. В него има прям садист Буданов, както и жители, които радостно поддържат всяка тяхна нечовешка стъпка. Тези хора ще си платят за дейностите. Сигурен съм, че някой ден ще има развой в Донецк, където ще бъдат възнаградени за всичките си закононарушения. Но в същите тези градове има и уплашени хора, които желаят обстановката да се стабилизира. Всеки ден те заспиват с мисълта за идването на мира. Те желаят да поддържат връзка умерено с родственици и другари от Москва. Те са тези, които са съпричастни към нещастието в “Крокус ”. Наш дълг е да не ги забравяме ”, обобщава Скачко.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед1467Георги Първанов за триумфите на КНР и нейния интернационален авторитетАлтернативен Поглед527843Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед158915Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед29462Георги Първанов: Това не е моята ера! Това не е положителното бъдеще за света!Алтернативен Поглед23702Георги Първанов: Такова нещо не е имало в българската политика - антипарламентаризъм, антиполитика!Алтернативен Поглед527843Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед166296Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед158915Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед134001Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед130082Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАвторски:ПоследниНай-четени Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР