Думи на православната монахиня, посветила живота си на служение в

...
Думи на православната монахиня, посветила живота си на служение в
Коментари Харесай

За разпнатата любов ╫ Майка ГАВРИИЛА

Думи на православната монахиня, посветила живота си на служение в интерес на окаяните, недъгавите, прокажените и нищите по целия свят.

╫ За разпнатата обич

Кръстът е знак на всеотдайност поради другите. Така е. И въпреки всичко, този, който обича и отдава себе си, с цел да служи на другите, не усеща това като жертва. Когато любовта бива отдавана, тя не се отдава от индивида. Тя е Божията обич, която протича през сърцето на даващия. Той не усеща това като жертва, тъй като не знае, че това е по този начин. Той я усеща като естествено положение – без тази обич да трансформира неговия личен живот или здравословно положение. Напротив, той е в положение на непрекъсната наслада, тъй като е по едно и също време и отдава, и получава Божествена обич и мощ. Христос ни демонстрира това, посредством живота Си, учението Си, разпятието и Възкресението Си. Ето за какво същинската обич е постоянно кръстна, а в това време се радва в светлината на Възкресението.

[И тази любов] постоянно остава на кръста. А човек не може да стои на кръста без обич. Защото любовта носи в себе си семето на жертвата. Не можем да обичаме, до момента в който не сме подготвени да даваме. Не е ли по този начин? И когато жертвата стигне до дъно, тя се трансформира в Кръст.

Понякога индивидът, на който отдавате любовта си не я цени – и тогава оставате сами с Бога. И въпреки всичко, Бог знае Своите Си и постоянно ще откри метод да ви ги прати. В мига, в който се докоснете до метода на живот, който Той желае да следвате, неотложно ще стартират да ви посещават Неговите хора. Какво да ви кажа, това постоянно ме е удивлявало! Едно време ми се постановяваше да предпочитам приятелите си… Чудех се: дали този човек ще се впише в метода ми на живот, дали ще го интересуват нещата, които интересуват мен… И по този начин нататък. Днес нямам потребност от сходни мисли. Знам, че всеки, който идва да ми каже „ Добро утро ” е изпратен от Бога – като един въплътен ангел.

Бог избира кого да ни изпрати.

Списание Мирна, бр. 23, Превод: Пламен Сивов 
Източник: 
Снимка: Through the Grace of God

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР