Думи като важен“ и жизнено важен“ се хвърлят наоколо вероятно

...
Думи като важен“ и жизнено важен“ се хвърлят наоколо вероятно
Коментари Харесай

Ревю на филм: „Произходът“ на Ава ДюВерней е мощна, изкусна интерпретация на „Каста“

Думи като „ значим “ и „ витално значим “ се хвърлят в близост евентуално малко прекомерно доста във филмовата рецензия. Не че не го мислим - просто от време на време (добре, аз) можем да се развълнуваме малко. И когато гледате и преглеждате положителни филми в действително време, е невероятно да знаете какво следва. Ще има ли нещо друго, което кара тази превъзходна степен да наподобява глупава в ретроспекция? Често пъти, да.

Новият филм на Ava DuVernay „ Произход “ е нещо друго. Това е мощна и артистична интерпретация на академична книга, която беше всичко друго, само че не и явен претендент за роман.

Въпросната книга е „ Каста: Произходът на нашето неодобрение “, в която премията „ Пулицър “ печелившият създател Изабел Уилкерсън предлага съществена доктрина за властта и йерархията и систематичната дехуманизация в обществените структури, свързвайки опита на чернокожите в Америка с далитите в Индия и евреите в нацистка Германия. Рецензентът на New York Times я назова една от най-мощните нехудожествени книги, които в миналото е...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР