Духовници и кметове в Гърция агитират хората да се ваксинират.

...
Духовници и кметове в Гърция агитират хората да се ваксинират.
Коментари Харесай

Духовници и кметове агитират за ваксинация в Гърция

Духовници и кметове в Гърция пропагандират хората да се имунизират. Частни компании дават великодушни бонуси на имунизирани чиновници. Около 40% от популацията в страната е имунизирано, само че ползата измежду младежите е слаб.

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис изиска подпомагане от църквата в хода на акцията за имунизиране. На проповеди в храма свещениците приканват хората да се имунизират, като започнаха и обиколки „ от врата на врата “, убеждавайки ги в изгодите от имунизациите.

Поради мощното въздействие на духовниците измежду младежите се чака от ден на ден младежи да се ваксинират.

Министерството на здравеопазването обезпечава мобилни екипи, които са в подготвеност да дойдат и в най-отдалечените краища на страната, с цел да поставят ваксини. Кметовете също се включиха в огромната акция.

Остри диспути текат в Народното събрание. Депутати от опозицията упрекват държавното управление в използване на крайни ограничения и нарушение правата на неимунизираните.

Големи индустриални компании се опасяват от разпространяване на ковид измежду служащите и оповестиха
бонус от 500 евро за всеки имунизиран чиновник.

Лекарите от Съвета за надзор на ковид упорстват да се върнат маските навън и да се забрани използването на градския превоз от неимунизирани.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР